vegan, verzorging, zero waste

ZERO WASTE MAKE UP

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Zo in het nieuwe jaar vind ik het fijn om zoveel mogelijk zero waste / duurzame alternatieven op te pakken. Maar eerlijk gezegd heeft het weinig te maken met goede voornemens (want die maak ik het liefst per week) maar vooral met het feit dat de jongste doorslaapt.

Energie betekent ruimte om weer aan de slag te gaan. Zo wil ik weer wasbaar gaan luieren – ik was ermee gestopt door continue lekkages en te weinig fut om het op te lossen (hierover later meer) – en zoals ik al genoemd heb, meer vegan eten, minder kopen.. etc etc..

Nou vond ik vandaag op Pinterest echt een heel fijn artikel met allemaal zero waste make up, die ik graag met jullie wil delen. Ik heb zelf de mascara van nummer 10 op het lijstje, en die bevalt heel goed. Ik doe er stiekem ook heel lang mee.

Je vind het bericht met 14 goede zero waste make up merken hier. Ze heeft ook een goed artikel over zero (low) waste mascara, misschien wel het lastigste product om te vervangen.

Zelf gebruik ik nu veel producten van boho cosmetics, omdat deze aangeboden worden in de meeste zero waste webshops waar ik winkel. Ik gebruik steeds minder make up, maar van boho gebruik ik een blush/foundation poeder en mascara. Ook heb ik er een paar tintjes nagellak van, ik ben verliefd op al het hout wat ze gebruiken.

via lindaswholesomelife

Deze foto komt van lindaswholesomelife die ook een hele uitgebreide review van boho gegeven heeft. Dit palet heb ik zelf niet, maar kijk nou hoe gaaf het eruit ziet. Boho gebruikt wel plastic, maar dan is het verpakkingsmateriaal plastic (dat dunne spul) niet het dikke plastic wat niet te recyclen is. De rest is van karton of hout. Boho is daarbij ook compleet vegan.

Alleen qua oogpotlood ben ik nog een beetje aan het zoeken. Ik had een oogpotlood van Alvere maar dat was gewoon niet te slijpen. Brak steeds door midden. De cake mascara die ik heb werkt ook wel maar blijft niet zo lang zitten. En tatoeëren is mss wel redelijk zero waste maar vind ik te lijp. Tips zijn welkom!

Mijn huid is echt ontzettend verbeterd sinds ik mijn gezicht niet meer met water was, alleen natuurlijke olie gebruik en ook alleen zo natuurlijk mogelijke make up gebruik. Mijn poriën dichtsmeren met foundation en daarna alles eraf wassen was echt het slechtste wat ik voor mijn huid kon doen. Gelukkig weet ik het nu. Soms vergeet ik wel eens make up op te doen, terwijl ik vroeger echt niet zonder gezien wilde worden. Die vrijheid vind ik vooral een winst.

Minder is meer!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *