schrijfsels

Wijze mannen en oude bomen

De dag heerlijk besteed door te lummelen in huis. Ik lees op het moment het boek ‘Wijze Mannen’ van Susan Smit, en ik geniet er met volle teugen van. Het is zo mooi om te lezen hoe mannen over hun (spirituele) ontwikkeling praten en over de dogma’s en verwachtingen die ze daarvoor moesten trotseren. 

Het boek is de opvolger van ‘Wijze Vrouwen’, wat ik eerder met veel plezier gelezen heb. Beide boeken zijn inmiddels ook als een omnibus verschenen. Het is wat mij betreft echt een aanrader. Susan interviewt in ‘Wijze Mannen’ o.a. Alain de Botton, Thich Nath Hanh, Paolo Coelho, Tijn Touber, Wayne Dyer en Eckhart Tolle.  Allen dragen ze prachtige wijsheden en levenservaringen naar voren, die Susan als een kralensnoer aan elkaar rijgt. Knap werk.

En wat is nou mooier dan wijze woorden te overdenken in een boswandeling, aan het einde van de dag, terwijl de schemering invalt? De muziek van Clannad in mijn oren, hoofd in de wind, de ondergaande zon in mijn rug. Even heerlijk uitwaaien. 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *