schrijfsels

WIE ZOET IS..

Vandaag had ik een soort van luizenmoeder momentje. Toen Rowan geboren werd vroeg ik of Amber de gevreesde beschuitjes met muisjes mocht trakteren op de peuterspeelzaal. Er werd enthousiast gereageerd.

En met mijn vermoeide hoofd nam ik aan (note to self: nooit zomaar iets aannemen!) dat het dus okee was om iets zoets te trakteren. Bij de HEMA bestelde ik van die leuke mini tompouces met het mooie koppie van ons meisje erop, een grote groene 3 erbij – onze grote meid is morgen jarig – vlaggetjes, de whole shebang.

Trots was ik. Het ziet er leuk uit, is lekker, maar ook niet teveel. Ook makkelijk, want, net een baby in huis. Ik zag alleen maar winst. Totdat ik net op de peuterspeelzaal kwam om te overleggen wanneer ik met deze prachtige – en luie – traktatie mocht binnen huppelen.

Nou. Niet dus. Geen zoet. Ohhh sorry, zeiden de leidsters. Ja nee dat doen we echt niet. Laatst ook een mevrouw met cupcakes naar huis moeten sturen. Alleen beschuit met meisjes maken we een uitzondering voor, want dat is een traditie. (en taart op je verjaardag blijkbaar niet?!)

Shit. Shit shit shit.

Snel naar huis gesprint, gelukkig had ik per ongeluk twee netjes met mandarijnen besteld, en had ik dus een stuk of 12 van die oranje vrolijkerst over om iets mee te knutselen.

Snel stokjes knippen. Vlaggetjes erop. Krijtstift zoeken die ik ooit gratis bij een kerst iets kreeg. Mooie 3 erop. Snel in een bak gooien. Tadaa! Gezonde traktatie.

Toch knaagt er iets. Ik snap het gezonde, dat is ook een supergoed initiatief. Maar er is toch wel juist iets feestelijks aan een klein zoetigheidje. Volgende keer ga ik toch maar aan de fruit toverstafjes. Met een lintje eraan.

Dochterlief en ik eten morgen maar een tompouce bij de thee. Want taart op je verjaardag.. dat is ook traditie.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *