moederschap, schrijfsels, verzorging

WASBAAR LUIEREN DEEL #1

Wasbaar luieren of niet. Ik heb er lang over zitten dubben. Net zoals de meeste ouders ben ik nou niet echt de grootste fan van pies, plas en alles wat zich daaromheen afspeelt. Maar ik ben wel fan van onze planeet.

Daarbij zijn er toch heeeeeeel veel mensen HEUL lyrisch over wasbaar luieren. Vinden het fantastisch. Wilden dat ze er eerder aan begonnen waren. Dus. Ik wil die blijdschap ook voelen. Het is immers helemaal niet meer zoals vroeger, met kookwassen en nare scherpe veiligheidsspelden. Al is dat ook nog steeds een optie, natuurlijk.

Daarom vind ik eigenlijk steeds maar weer dat ik aan de wasbare luiers moet, maar steeds als ik dan op internet ging zoeken naar informatie, raakte ik zo overdonderd dat ik maar weer naar wegwerp greep.

Toen de oudste geboren was, was ze heel petite en had spillepootjes.. als ik daar een wasbare luier naast legde was het geen doen. Het ding was bijna net zo groot als haar rompje. Daarbij woonden we toen nog in het appartement en hing de woonkamers door onze lieve spuugbaby steeds vol met was. Nog een wasrek ernaast voor luiers zag ik écht niet zitten.

Maar nu wonen we in ons grotenmensenhuis. Met baby nummer II die niet heel veel spuugt en waarvan de wasjes nog best te overzien zijn. Dus vond ik dat ik eigenlijk nu wel de sprong moest gaan wagen.

Wat me over de streep trok zijn deze printjes. Printjes die helemaal passen bij de kinderkamertjes en hun outfitjes. Heel superficial natuurlijk, maar ik hoop vooral dat de printjes ervoor zorgen dat ik wil volhouden. Sowieso zijn ze veeeeeeel leuker dan de wegwerp. En daar moet ik dan maar wat pipi en kaka voor over hebben. Deze zijn van Alvababy en zijn nu onderweg naar ons huis.. als het bevalt probeer ik inleggers en boosters tweedehands te vinden. Kijk nou hoe onwijs leuk ze zijn..

Wasbare billendoekjes had ik al eerder geprobeerd, overigens met veel plezier. Veel zachter voor de billen en je veegt alle dirty business veel makkelijker weg. Alleen… wanneer je ze echter niet in combinatie met wasbare luiers gebruikt heb je te weinig was, waardoor je ze te lang laat staan.. met heel onprettig resultaat als gevolg. Bij plasjes en poepjes moet je dus wel.. all the way gaan.

Wasbaar maandverband, wasbare makeup schijfjes, spuugdoekjes, zakdoekjes.. ik heb het allemaal. Alleen die luiers niet. Steeds al die 1001 merken voor luiers, die lekt, die niet, die is prettig, die niet, en dat dan 100 keer verschillend per luier. Ik zag echt door de bomen het bos niet meer. Dus nu heb ik het gewoon maar heel simpel op uiterlijk en op gemak gekozen. Kijk nou.. hier wordt je toch verliefd van?

Ik begin nu gewoon met pocketluiers van Alvababy, de “alles in één” luiers die manlief hopelijk ook prettig vindt. Dat zijn luiers waar je extra inleggers in kan schuiven en ze dan kant en klaar aan kunt trekken. Meer kan ik er als leek nog niet over vertellen, maar dat komt hopelijk in een komende blogpost.

Als het bevalt kan ik me altijd weer verdiepen in andere wasbare luiers, zodat ik een beetje weet waar ik op moet letten. Deze luiers zijn daarbij ook niet al te duur, wat ook fijn is als je niet al bij kindje nummer 1 bent gaan investeren. Voor informatie ben ik lid geworden van een Facebookgroep voor wasbaar luieren en een luiermarkt. Super fijn, social media!

Mijn grootste wens als resultaat zou zijn: nooit meer naar de winkel racen voor luiers, geen slecht gevoel meer met steeds een zak vol luiers in de afvalbak gooien.. én een blije baby met een happy wasbaar pampertje aan. Ik houd jullie op de hoogte… Mocht je zelf ook wasbaar geluierd hebben of nog steeds gebruiken, dan hoor ik graag je ervaringen!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *