boeken, moederschap, tweedehands

VREUGDE VAN HET LANDLEVEN

Toen ik in één van mijn vorige blogposts vertelde dat ik gek was op een kinderkamertje en vooral genoot van het bijbehorende verhaal van een oud botanisch boek, ooit het lievelingsboek van de moeder, nu van de dochter waar het kamertje aan toebehoord, zei een vriendin van me op zoek te gaan naar het specifieke boek.

Ik raakte nieuwsgierig en ben ook gaan zoeken. Er bleek van het boek “Diary of an Edwardian Lady” ook een Nederlandse versie te zijn. De Engelse versie leek me het mooist, maar een Nederlandse is misschien interessanter om te kunnen delen met Amber. Op Marktplaats vond ik een meneer die een hoop natuurboeken verkocht, waaronder “De Vreugde van het Landleven: Dagboek van een Engelse Dame. (Edwardian Lady vertaalt blijkbaar een beetje rottig). Ik stuurde hem een enthousiast berichtje, en na wat heen en weer gemail ben ik nu de trotse eigenaresse van dit boek, en een aantal Marjolein Bastin boeken vol mooie getekende prentjes.

De Nederlandse editie is met een ganzenveren pen geschreven en zo perfect mogelijk gekopieerd van het origineel. Het is heerlijk om doorheen te bladeren. Ik vind het zelf al prachtig. Het is geen “Bladdenboomboek” maar we komen in ieder geval in de buurt! En persoonlijk vind ik het zelf al een schat om in mijn bezit te hebben. Leer ik eindelijk ook eens wat meer over boompjes, vogeltjes en plantjes. 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *