schrijfsels

VOORJAARSKRIEBELS EN VESTJES HAKEN

Langzaam aan wordt het weer steeds beter. En gelukkig maar. ‘s Avonds voel je al dat zachte in de lucht. Dat er geen vorst en kou meer in zit maar een vleugje lente.. daar wordt een mens toch blij van! De weinige tripjes die ik nu naar buiten maak voelen als een verademing! Inmiddels ben ik bijna 31 weken zwanger en begint de 8 kilo die mijn buik nu zwaar is best aan me te trekken. Maar met een mooi zonnetje en een prachtig meisje in het vooruitzicht kan ik echt niet klagen!

Ik ben nog steeds aan een dekentje voor haar aan het werken, maar omdat die deken uit simpel rijtjes met kleuren bestaat, bewaar ik die nog even tot ze er is. In de weinige uurtjes (halfuurtjes? minuutjes?) die ik dan kan haken, kan ik veel makkelijker aan zo’n klusje werken. Dan kan ik me nu mooi richten op ingewikkelde dingen (vind ik) zoals vesten haken!

Mijn Eenvoudig Witte Vest was uiteindelijk een groot succes. Het is een mooi vest geworden, ziet er helemaal niet ontiegelijk “handmade” uit en is heerlijk warm. Bijna een soort body-warmer. Dat komt ook omdat het acryl de warmte zo goed isoleert. Online vond ik een ontwerp van Drops Design “Pink Dream” wat me leuk leek voor de zomer, want daar is dat witte vest veel te warm voor. Alleen ik vond het vest een beetje groot qua mouwen en formaat. In plaats van 12 motiefjes te maken, maakte ik er 6 en haakte ik uiteindelijk de zijkanten aan het midden vast, in plaats van aan de onderkant. (goed verhaal, ik weet, ik zal later nog even foto’s met tekst en uitleg maken.)

Komt er op neer dat de mouwen nu niet zo wijd zijn en het meer als een vestje gedragen kan worden. Lijkt me superleuk over een topje of een maxi jurk heen. In de stad voel ik me in alleen een topje of jurk nog wel eens een beetje te bloot en dan is zo’n vestje een heerlijke uitkomst!

​Ik heb hem met Julia wol van de Zeeman gehaakt en daar zit wel wat wol in, dus misschien moet ik nog een katoenen shrug proberen voor de hete dagen. Helemaal niet erg, leuk juist, meer uitdagingen! Ben blij dat ik de uitdaging met vesten eindelijk ben aangegaan! Ik kwam ook de mooie groene tint van de Julia wol tegen.. die heb ik ook maar ingeslagen. Ook weer voor een vestje! Ja, ik heb de smaak te pakken.. 

Ik zal gauw betere foto’s en wat extra uitleg posten mocht je ook interesse hebben om deze te proberen!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *