diy, interieur, speelgoed, tweedehands

TWEEDEHANDS BLIJHEID

Mijn lief verzorgde laatst een afscheidsetentje met een aantal collega’s van zijn werk. Het was de dag na Koningsdag. Een vrouwelijke collega van hem liet vallen dat manlief graag wat spullen op de vrijmarkt had willen verkopen, maar ze het spul helaas aan de straatstenen niet kwijt heeft kunnen raken.​”Hebben jullie soms nog interesse in een autostoeltje?” grapte ze.

Nou. Onze kleine bengel bungelt al een tijdje met haar benen over de maxicosi, en ze zat er ook echt in als een banaan. Ze liet duidelijk merken dat liggen in een maxi cosi voor babies was, maar dat Amber Toch Echt Wilde Zitten. Dus ja. Daar hadden we zeker interesse in. We liepen naar haar kofferbak om de boel te inspecteren. Voelde lekker duister, zo in het donker in Kanaleneiland. Naast een mooie rode Maxi Cosi Pearl autostoeltje kwam er ook een houten loopkarretje en.. oh joy, een houten poppenhuis te voorschijn!

We begonnen enthousiaste geluiden te maken en voordat we het wisten reden we naar huis met een volle kofferbak.

PIMP IT

Natuurlijk begonnen mijn handjes meteen te jeuken. De poppenhuis meubeltjes waren felrood, evenals het stoeltje. Het loopkarretje wilde ik wel roze laten, maar het poppenhuis zou hip en modern opgeknapt worden. Als is het maar omdat AL die poppenhuizen in primaire kleuren bestaan. Ook het autostoeltje moest eraan geloven. Mooi rood is niet lelijk, maar het is niet helemaal mijn favo kleur! Nadat ik de originele hoes gewassen had, heb ik een mooie hippe hoes besteld, precies voor deze autostoel. Deze kun je vinden op ukje.nl. Het is prachtige kwaliteit en ik ben er heel blij mee! Gezien Amber er tot haar derde ongeveer in kan blijven zitten, is het de investering ook wel waard. Hierboven zie je de nieuwe hoes. Eigenlijk zou ik de onderste hoes nog donkergrijs of zwart moeten verven, maar dat zien we nog wel.

Ik vind tweedehands speelgoed echt geweldig, en nog leuker om het een beetje op te knappen en leuker te maken. Mijn grote poppenhuis is nogal bewerkelijk qua inrichting, dus ik wilde graag een versie voor Amber maken die tegen een stootje zou kunnen. De meubeltjes verfde ik met krijtverf, ik naaide nieuwe hoesjes om de kussentjes heen en maakte nieuw beddengoed. Leuke quotes uit Flow magazine en leuke decoraties van de Action aan de muur, die ik eerst “behangen” had met scrapbook papier van Action. Ik wilde al zo lang dat varen/blad motiefje voor een poppenkamer gebruiken!

Op Marktplaats vond ik nog een hele zwik extra meubeltjes, want ik mistte een bedje en een kast. De meubeltjes zijn makkelijk te verven met krijtverf (van Kwantum, de kleine potjes) maar ik wil ze nog wel lakken/sealen met iets. Modge podge schijnt te kunnen, of een speciale (eco) lak voor krijtverf, zodat het veilig en krasvrij is voor de kleine. Before and after:

Heerlijk om zo te prutsen, en het is stiekem ook heel fijn nu we BIJNA gaan verhuizen om alvast met inrichting bezig te zijn als dat nog niet kan. Het is wel ontzettend verslavend.. ik heb alweer een nieuw poppenhuis op marktplaats gereserveerd om op te knappen. Wellicht dat ik ze gewoon opgeknapt en wel weer aan ga bieden zodat ik andere kindjes (en wellicht hun mama’s) er blij mee kan maken. Het is een hobby waar niet iedereen het geduld voor heeft, maar zo’n poppenhuis siert volgens mij elke kinderkamer!

Volgend projectje? Een (IKEA) keukentje tweedehands vinden en opknappen. Ook heel erg leuk! Hebben we in het nieuwe huis wel ruimte voor 😉

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *