schrijfsels

TRASH IS FOR TOSSERS

Echt zo’n titel van een website waarvan je wilde dat je er zelf opgekomen was. Nou ja. Zo origineel was ik helaas niet. Lauren Singer studeerde Enviromental Studies, woont in hartje New York en probeert zo groen mogelijk te leven. Na een jaar kwam ze uit op enkel 1 weckpotje met restafval. Voor de rest probeert ze zo extreem mogelijk te recyclen. Ze gebruikt geen cadeaupapier, koopt haar groente op de markt en neemt zelf bakjes mee. Shoppen doet ze zoveel mogelijk tweedehands.

Nou is haar voorbeeld voor de meesten van ons misschien een beetje extreem. Maar dat betekent nog niet dat ze ons niet kan inspireren. Ik word erg blij van haar energie en haar focus op gezond eten en minimalisme. Ze laat zien dat tweedehands spulletjes en recyclen heel hip en tof kan zijn en dat het niet betekent dat je huis eruit ziet alsof je nog op een studentenkamer thuishoort.

Zelf word ik altijd erg enthousiast van haar video’s, vooral die over een eco-friendly beauty/bathroom routine. Ze legt uit dat ze eigenlijk alles zelf maakt (en verkondigd het in een tof Metallica shirt). Ik probeer op het moment ook zoveel mogelijk make-up en verzorgingsproducten te vervangen door zelfgemaakte of puur natuurlijke. Dat is niet altijd even simpel, maar met een groeiend leventje in mijn buik (en straks het goede voorbeeld te zijn voor onze kleine dame) wordt het nog belangrijker voor me. 

Ook haar idee voor glazen opbergdoosjes voor in de koelkast spreekt me erg aan. Ik heb het idee dat die dingen heel retro zijn. Eens kijken of onze kringloop dat toevallig ergens heeft liggen. En ik wil sowieso een paar weckpotjes scoren, het liefst tweedehands, om onze voorraad in op te slaan. En als ik even een off day heb, dan kijk ik weer eens een paar van haar filmpjes en dan lijkt het allemaal weer heel erg haalbaar! Tof!

Meer weten? Kijk op haar website of volg haar op Facebook voor inspiratie. Oh en kijk echt even dit filmpje van haar zero-waste beauty routine. Ook dit filmpje over haar levensstijl is een aanrader. Ik zal ze ook even toevoegen aan de “watch” pagina. Enjoy!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *