reizen

TOKYO 2017

Sinds donderdag zijn we terug van een bijzondere reis naar Tokyo, onze eerste reis met onze kleine baby. We zijn ontzettend blij dat we het gedaan hebben, maar het was pittiger dan gedacht. Ondanks dat was het helemaal de moeite waard en hebben we een geweldige tijd gehad.

Vooral de jetlag viel tegen, dat je baby een jetlag heeft, is duidelijk, maar ik vergat even dat je zelf natuurlijk ook geen oog dicht doet, en dat maakte mijn eigen jetlag ontzettend zwaar. Toen we die eenmaal te boven waren hebben we genoten van onze trip Japan. Amber heeft het geweldig gedaan, ze zat vaak bij ons (en dan vooral bij mijn man) in de drager en heeft heerlijk rondgekeken en in propvolle metro’s heerlijk liggen slapen.

Bijna iedereen werd meteen verliefd op haar, en onze “Amber-chan” zoals ze liefkozend genoemd werd, heeft er een hoop harten gestolen. We hebben daarbij ook ontzettend veel geleerd over elkaar als gezin. We hebben ons kindje veel beter leren kennen en genoten van de quality time met zijn drietjes.

​ONTSPANNEND???
Het blijft wel dat een vakantie met een baby in een grote stad niet echt persé ontspannend is. Het was in Japan nog vrij fris rond deze tijd en ons appartement had geen CV, alleen een elektrische kachel, waardoor het ‘s nachts behoorlijk koud kon zijn. Ondanks dat we een paar straten verwijderd waren van Shibuya, een van ‘s werelds grootste en drukste kruispunten, was het gelukkig betrekkelijk rustig en relaxed. Op een luidkeels zingende Japanner die rond middernacht vaak langs ons appartement wandelde en een bewoner boven ons die het blijkbaar leuk vond om om 3 uur snachts gitaar te gaan spelen, na dan.

WONEN IN TOKYO
We wilden ervaren hoe het zou zijn om in Tokyo te wonen, en dat is op deze manier wel erg goed gelukt. In een echt  – doch ruim – Japans appartementje, lukte het wel om ons even inwoners van Tokyo te voelen. Met Amber in ons mini Japanse badje zitten, proberen de Japanse wasmachine te ontcijferen (en er na 17 minuten achter komen dat ik de was alleen gecentrifugeerd heb) en ‘s avond gauw met zijn allen voor de elektrische kachel zitten, kwamen we erg dichtbij de Japanse levensstijl. Alleen gekookt heb ik totaal niet, we overleefden qua ontbijt weer op slappe koffie en eierbroodjes van de Family Mart, met zijn welbekende deuntje en een hoop afhaal. Af en toe haalde Rick wat lekkers bij een bakkerijtje wat verder op. Zoete croissantjes en dergelijke.

BABY STUFF IN JAPAN
Babyvoeding en luiers bleek ook nogal een hele zoektocht. Uiteindelijk vond ik een pak luiers bij ons in het straatje en kochten we grote hoeveelheden “aanmaak” voedsel in, een paar smaakjes, iets van zoete aardappel, broccoli en nog iets groens, wat je met heet water tot puree kon maken. Het was het enige wat leek op wat Amber thuis ook at. Van teveel stukjes in haar eten gaat ze helaas nog steeds kokhalzen, dus dit was perfect. En ze heeft veel tamago (ei) en zelfs zeewier en andere smaakjes geprobeerd, en eigenlijk vindt ze bijna alles wel lekker.

VREETBEREN
We hadden er van te voren al rekening mee gehouden dat we ook niet alles kunnen doen met een babietje, dus hebben we er voornamelijk een eet vakantie van gemaakt. We hebben in high-end sushi restaurant gegeten, de allerlekkerste – en duurste! – tonijn ooit gegeten, heerlijke tempura, unagi en handgemaakte soba noodles gegeten. Onze lieve Japanse vrienden hebben ons van hot naar her gesleept om ons geweldig voedsel te laten proeven. En Amber was elke keer geweldig, en maar lachen en vrolijk stukjes tamago eten… heerlijk!

KIMONO EN SAKURA
We waren helaas iets te vroeg voor de golf van kersenbloesem (sakura), maar we hebben er gelukkig wel een paar in bloei zien staan! Een vriendin van me aldaar stelde voor om in kimono rond te lopen, ook een geweldige ervaring. Het kostte haar moeder een uur om me in haar kimono te hijsen, en het balanceren op de ini mini slippertjes was het helemaal waard. Een goede (Nederlandse) vriend van ons kwam ook nog “even” over uit Australië en zo voelde de wereld helemaal klein, Met zijn viertjes Shibuya oversteken.. geweldig!

​VLIEGEN MET EEN BABY
Het vliegen ging verder heel goed, Amber sliep vooral in de draagdoek. Ik had een thermosfles meegenomen die ik gewoon met heet water mocht vullen in de pantry en ik mocht daar ook de flesjes omspoelen. Op de terugweg was ze wel wat meer aan het jengelen – waarschijnlijk wilde ze eigenlijk gewoon even bewegen –  maar overal heeft ze het als nog heel goed gedaan, en ik had niet het idee dat iemand last van haar had. En de stewardessen gaven haar ook complimentjes dat ze het zo goed deed allemaal. Heel fijn, de eerste keer meteen 10 uur vliegen met je kindje is wel meteen een flinke vuurdoop. Maar uiteindelijk is ze niet de eerste baby die de wereld over vliegt natuurlijk. Ondanks dat vinden we het stiekem ook wel superstoer dat we dit gedaan hebben. Met onze lieve kleine helemaal naar Japan. Wat een geweldige belevenis. ​

EN WEER VERDER..
​Over een paar dagen vertrekken we alweer naar Florida. Daar kijk ik wel een klein beetje tegenop door mijn eigen jetlag ervaring, maar mijn vriendinnetje die nu zelf in Australië zit (en ook een mega jetlag had) tipte me om melatonine mee te nemen. Ik ben het hier aan het uitproberen, en het werkt erg goed. In Japan was stortte ik rond 8 uur al in slaap, werd een uurtje later wakker en bleef tot 2 uur klaarwakker. Heel naar. Nog nooit zo erg gehad! In Florida gaan we wat relaxter aan doen, er is minder te bekijken dan de Westkust, die we twee jaar geleden bekeken hebben, en dat is misschien ook wel even lekker.

​Heerlijk met onze vriendjes en vriendinnetjes naar Star Wars Celebration, en dan rustig wat rondkijken bij de Keys en Miami. We hebben dan een eigen auto, dus dat wordt weer een heel ander tripje! Beiden helemaal anders, ik denk dat het een hele fijne combinatie is! Nu maar hopen dat we niet allemaal ontregeld raken door een paar keer de wereld over te gaan in luttele dagen tijd 😉

​Mocht je het leuk vinden om foto’s van onze trip te bekijken, dan kun je een selectie hier vinden,

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *