minimalisme

TINY HOUSE LOVE

Kleine houten huisjes. Ik blijf ervan dromen. Helemaal nu ik in ‘Walden’ van Henry David Thoreau ben begonnen. Je hebt eigenlijk maar zo weinig nodig om gelukkig te zijn. Minder spullen is gewoonweg minder zorgen. Minder schoon te maken, minder keuzes. Wil je meer, bedenk je dan eerst of het ook minder kan! Op Pinterest kwam ik weer een paar prachtige plaatjes tegen… zwijmel je mee?

Wat een heerlijke rust stralen deze afbeeldingen uit. Natuurlijk is het niet heel natuurgetrouw, want een beetje rommel heb je altijd wel in je huis, maar het motiveert me enorm om nog simpeler te gaan leven. De aarde kleuren vind ik prachtig. Ik ben snel overprikkeld en vind het heerlijk om in een totaal ontspannen sfeer thuis te kunnen komen. Gelukkig heeft mijn vriend dezelfde smaak, en hebben we laatst weer een kastje opgeruimd wat naar de kringloop mag.

Stiekem doen de huisjes me ook denken aan de caravan. Toen ik jong was gingen we vaak op vakantie met onze ‘sleurhut’. Dat vond ik heerlijk. Vooral als het heel hard regende. Zo’n klein oppervlak, iedereen gezellig bij elkaar, een oude trui aan, een boek op schoot en een kop warme koffie in een plastic campingbekertje. En dan dat geroffel van de regendrupjes op het dak. Geweldig. Soms krijg ik zelfs de neiging om gewoonweg een oude caravan te kopen en op te knappen. Maar dan hebben we twee huizen, en of dat het leven nu simpeler maakt… weet ik niet. Leuk lijkt het me wel!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *