interieur, minimalisme, moederschap

STILTE NA DE STORM

Het is hier even wat rustiger geweest, want we hebben een paar drukke weken (maanden?) achter de rug đŸ˜‰ Net terug uit Florida, ontvingen we de sleutel voor ons nieuwe huis. Toen begon meteen de verbouwing van toilet en badkamer, andere kluswerkzaamheden, het regelen van alle dingen om een verhuizing en, natuurlijk, inpakken!

Daarbij heb je ook altijd die onverwachte dingen (als verwoede Grand Design kijker leer je die onverwachte dingen wel te verwachten!) We dachten bijvoorbeeld dat het huis niet meer geschilderd hoefde te worden, alles ziet er immers best netjes uit als je een ingericht huis ziet. Totdat het leeg is.. De muren beneden waren gestuct door de vorige bewoners en moesten toch echt nog afgewerkt worden, en ook de slaapkamers waren na 10 jaar gebruik niet heel fris meer. Dus stante pede een schilder geritseld die het voor een nette prijs in Ă©Ă©n dag allemaal gespoten heeft.

BOOMPJES EN BEESTJES
En zo gaan we nog even door natuurlijk. Hoe netjes ons nieuwe huis ook is achtergelaten door de oude bewoners (echt hulde aan deze mensen hoor!), toch moet je nog van alles tweaken om jouw manier van leven en het huis met elkaar te matchen. Kabeltjes trekken voor onze computers, leren snoeien omdat we ineens een tuin hebben. En met die hitte moesten de boompjes en plantjes toch echt water hebben.

Na een paar keer heen en weer lopen met emmers en een limonade kan, hebben we toch maar gauw een tuinslang en wat tuin attributen aangeschaft (en gelukkig een paar gekregen als cadeautje van een lief vriendinnetje van me.) In de eerste dagen hadden we een stormachtig dagje, en toen ging een boom uit de voortuin tegen de grond. Rick heeft hem gelukkig weer recht kunnen zetten, maar ook dat had (letterlijk) wat voeten in de aarde. Ook ontdekte ik een heel nest maden/mieren eitjes onder onze tuindeuren (ieuw) – handig zo’n tuinslang – en heb ik mijn eerste tuinkruiden gezaaid. Zo’n tuin is een nieuwe, maar toch ook leuke uitdaging!

NIEUWE IDENTITEIT
Ook merk ik steeds weer als in- en exterieur liefhebber, dat elk huis een andere persoonlijkheid heeft. Hoe suf dat ook klinkt. In ons oude appartement paste onze strakke, zwart/witte inrichting perfect. Maar in ons nieuwe huis, dat in de stijl van een jaren 30 huis gebouwd is, past dat eigenlijk niet goed. Ik neig nu naar veel hout, een beetje bohemian-casual gezellig interieur. Een familiehuis. De zomer speelt daar ongetwijfeld in mee, maar ik voel ook dat de opzet van sommige dingen die ik bedacht had voor het appartement, niet in dit huis werken. Dat komt ook door kleine details. Andere kozijnen, andere plinten, andere afwerkingen en andere vormen. Dan moet je jezelf toch weer opnieuw uit gaan vinden. En ja, dat vind ik niet vervelend hoor đŸ˜‰

Ondanks de bergen verhuisdozen – die we in Ă©Ă©n dag uitgepakt hadden – klinken sommige kamers nog een beetje hol omdat we eigenlijk niet zoveel spullen hebben. Dus kijk ik of ik met gordijnen, kleden en misschien wandtapijten alles wat minder hol kan maken. Ook speur ik veel op Marktplaats naar leuke tweedehands spulletjes en heb ik onlangs nog een praktische kast uit een container in de straat geplukt.

Het wordt nu bloedheet in huis (vooral op Ambers’ kamertje), dus investeren we ook in rolluiken en velux gordijnen voor de zolder. De zolder heeft twee dakramen waar de zon nu vrolijk op staat te branden. In de toekomst maar eens kijken voor zonnepanelen! Bijkomend voordeel is wel dat de was zo droog is. Dus ja, daar ben ik nu druk mee. Het huis gezellig maken, dingetjes eigen maken. Wel heel fijn dat je dat met een koophuis ook echt doen kan. En een interieur heeft natuurlijk ook gewoon tijd nodig, en dat is alleen maar leuk (al ben ik soms wel behoorlijk ongeduldig ;))

RONDJES IN DE GORDIJNEN DRAAIEN
Amber vindt het hier gelukkig ook heerlijk. We verhuisden op haar verjaardag (wat een cadeau!) en hebben tussen de dozen een taartje gegeten en gezongen. Ze kruipt nu de hele kamer rond, babbelt er op los en begint al een heel dametje te worden. Ze vindt het heerlijk om rondjes in de gordijnen te draaien en begint eindelijk met de pot mee te eten nu haar tandjes doorkomen. Echt genieten is dat, als je kleine bengel een bord spaghetti naar binnen aan het harken is!Het voelt hier zo fijn. De rust keert nu langzaam weer terug na onze hectische reis periode. Na Japan, Florida en een huis in chaos komt er langzaam wat ontspanning. Er komt ook een hoop vermoeidheid uit. Maar ik ben weer aan het haken geslagen en Rick en ik zijn weer bordspelletjes aan het spelen. Vrienden en familie over de vloer. Lekker nagenieten van onze reizen. Echt thuiskomen!

Het is ook een wonderlijk idee dat dit de plek is waar Amber echt gaat opgroeien. Er hangen kinderjasjes aan een kapstokje in de hal. Straks hangt er een rugzakje bij. Worden er bammetjes gesmeerd en tekeningen opgehangen. Komen er vriendjes en vriendinnetjes op bezoek en feestjes gevierd. Ik weet nog wel hoe fijn het vroeger als kind – en nog steeds! – altijd was om weer thuis te komen, en dat wens is Amber ook toe!Dat is uiteindelijk wat een huis is. Het is geen ding om mee te pronken, al is dat natuurlijk leuk meegenomen, maar het biedt de ruimte waar je leven zich afspeelt. Soms betrap ik mezelf erop dat ik mezelf veroordeel als ik van alles koop en verander voor ons huis, omdat het frivool voelt. Maar diep van binnen weet ik dat dit niet zo is. Je huis is waar je leeft, waar je van vertrekt en weer thuiskomt. Een huis wat met liefde (duurzaam!)  ingericht is en met liefde geleefd wordt, dat is het doel.​En dat is helemaal geen slechte investering.

Published by Nienke

Nienke is geĂ¯nteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *