schrijfsels

SHETOOKTHELEAP IN EEN NIEUW JASJE

Een nieuw blog. Eindelijk. Ik wilde al erg lang een WordPress blog, maar ik zag op tegen het werk om mijn hele blog over te zetten van mijn oude software (weebly.com) naar WordPress. Maar op een gegeven moment moet je zo’n stap gewoon nemen, want er komen alleen maar meer berichtjes bij en de begrenzing van mijn oude software begon me tegen te staan.

Gelukkig heb ik een software developer getrouwd, dus hij zette zo even een WordPress installatie voor me op. Elke keer als ik even vastloop hoe ik iets aan moet passen, roffelt hij even met me mee en hebben we het samen zo gevonden. De rest van het design, css, foto- en schrijfwerk doe ik allemaal zelf. Zo leuk! Het is een heel karwei om alle oude blogs in het nieuwe formaat te zetten, je zult ongetwijfeld nog oude berichten tegenkomen die er nog niet helemaal zo gelikt uitzien, maar dat zal met de tijd veranderen. Daarbij vind ik het juist heel leuk om die oude berichten te bewaren en eens te herlezen. Af en toe gooi ik ook wat weg, als ik het niet meer relevant vind om het voor dit nieuwe blog aan te passen.

Januari is natuurlijk een perfecte maand om dingen op te starten. Het is buiten koud en guur, dus binnen kun je heerlijk op nieuwe ideetjes broeden. Ik wilde al een tijdje aan mijn lieve digitale vriendinnetje Annemieke vragen om een logo voor me te maken. Ik heb haar online leren kennen en we hebben al een paar jaar een hele gezellige online band, af en toe komen we even bij elkaar buurten. Ik heb haar zien uitgroeien tot een illustrator van formaat. Wat begon met een beetje waterverf en tekenen is veranderd in prachtige projecten, illustraties, trouwkaarten, geboortekaarten, logo’s, cadeaupapier.. van alles! Haar illustraties zijn – vind ik – zoals zij is. Lieflijk, kleurrijk en authentiek. Daarom wilde ik graag dat juist ZIJ mijn nieuwe logo ontwierp.

Gelukkig was ook zij meteen enthousiast. Ik stuurde een paar voorbeeldjes naar haar op, en ze kwam terug met een prachtig, handgeschilderd logo. Een rechthoekige en een vierkante. Ik was meteen verkocht. Er hoefde niets aan veranderd te worden. Fantastisch mooi. Het logo prijkt natuurlijk in zijn glorie boven aan het blog, maar ik deel ze hieronder ook nog even:

Wat zijn ze mooi he? Ik ben er zo blij mee! Annemieke blogt onder de naam Miekes Makes en je kunt haar werk hier vinden! Hieronder deel ik nog een paar pareltjes, ze maakt zulke lieve en mooie dingen, daar word je toch gewoon blij van?

Voor mij betekent een nieuw logo en een nieuw platform niet alleen maar een verbetering, maar ook een start om weer iets voor mezelf te hebben. Het bloggen op mijn oude website vond ik niet leuk meer omdat het resultaat er niet naar was. Nu ik moeder ben heb ik het sowieso erg druk en mis ik soms manieren om zelf even bezig te zijn, voor mezelf. Dat ik er even helemaal in op kan gaan. Dat heb ik met schrijven altijd, en daarom voelt het zo heerlijk om nu weer “verder te kunnen” met dit blog.

Duurzaamheid, tweedehands hergebruik, het milieu, filosofie, zelfredzaamheid, minimalisme en reizen zijn belangrijke thema’s in mijn leven, en ik heb besloten het blog hier nog meer op te gaan richten. Af en toe probeer ik ook wat receptjes en how-to’s te plaatsen. Heb je nog tips of dingen die je hier zelf graag terug wilt zien, deel ze dan gerust. Feedback is altijd welkom!

Ondertussen ben ik erg blij met mijn nieuwe stekje en zal ik stapsgewijs alle berichten converteren naar de nieuwe omgeving. Bear with me, want ik heb er nog wel een paar honderd te gaan!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

2 thoughts on “SHETOOKTHELEAP IN EEN NIEUW JASJE”

  1. Annemieke says:

    Lieverd, wat ziet je nieuwe stekje er prachtig, fris en natuurlijk uit! Ik ben zo blij en trots dat ’t logo zo goed bij je past. 1000 x dank voor je lieve woorden… Makes my heart thankful & happy! Ik kijk er naar uit om je voortaan hier te gaan volgen. Een dikke kus van mij! P.S. Toitoitoi met al die nog te converteren posts… You can do it girl!

    1. Nienke says:

      Aww heel graag gedaan, JIJ heel erg bedankt voor het prachtige logo! Ben zo blij dat ik je gevraagd hebt! Het past helemaal <3 Fijn dat we elkaar zoveel positieve energie kunnen geven! Hele dikke kus terug! (en dat converteren doen we gewoon stap voor stap hihi) Het is stiekem ook wel leuk om al die oude berichten te herlezen! (en sommigen gaan ook gewoon meteen de prullenbak in ;)) XXX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *