voeding, zero waste

RUSTMOMENTEN

@girlincalico

Winterse dagen zijn af en toe heerlijk, maar in een lockdown met twee kleintjes breekt het me af en toe een beetje op. Dat continue gebrek aan wat eigen tijd en rust. Op de kleine momentjes die ik heb, probeer ik wat te haken, thee te drinken of wat te lezen. Ik bekijk dan graag een paar youtube kanalen die een kunst maken van thuis en alleen zijn.

Hoewel ik Youtube zelf af en toe een overprikkelende gruwel vind, zijn er wat juweeltjes te vinden. Hier zijn een paar van mijn favorieten.

FAIRYLAND COTTAGE
Niamh is een Ierse dame die probeert zo simpel en zero waste mogelijk te leven. Hoewel dat natuurlijk wel makkelijker is wanneer je enkel met zijn tweetjes bent, haal ik veel inspiratie uit haar video’s.

GIRL IN CALICO
Kaetlyn kookt volgens de seizoenen en maakt daar prachtige videos over met warme tinten en zachte kleuren. Ik krijg bij haar altijd een enorm “Little House on the Prairie” gevoel. Ze is wel erg gelovig, maar ligt niet heel erg op de voorgrond. Haar gevoel voor kleur en compositie is fantastisch, en een genot om naar te kijken.

Photo by Content Pixie on Unsplash

COTTAGE FAIRY
Paola woont in haar eentje in het hoge noorden van Amerika, en maakt prachtige, rustgevende video’s over haar huisje in de bergen. Ze is daarbij heel creatief, zo nu en dan doet ze een leuke workshop met droogbloemen en andere receptjes. Haar stem is ook heel fijn om naar te luisteren.

Deze kanalen zijn wellicht niet iedereen z’n smaak, maar ik gok dat wanneer je mijn artikelen graag leest, dat je deze dames ook zult kunnen waarderen. Fijn met een kopje thee.

Photo by Austin Wade on Unsplash

Tips zijn altijd welkom! Wat doe jij graag als je overdag een momentje voor jezelf hebt?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *