interieur, moederschap

ROWANS KAMERTJE

Gezien het hele huis een bende was ivm de verbouwing van de keuken, en de kinderen daarom even bij oma terecht konden, besloot ik dat de tijd was aangebroken om het kamertje van de jongste te verven.

Ze was immers een paar dagen niet thuis, zodat haar kamertje goed geventileerd kan worden. Onze kleine dame heeft – op de wc na – het kleinste kamertje in het huis gekregen. Mede daarom heb ik het zo rustig mogelijk proberen te houden, met houten accenten en rieten mandjes, maar met zo weinig mogelijk prulletjes. Hoewel er op het plankje boven haar bed nog voldoende staan, ik ben nog een beetje aan het dubben wat ik daarmee wil doen.

Net zoals bij haar grote zus, wilde ik graag een lambrisering op haar kamer verven. Dat deed ik met een mooie zandkleur. Op onze structuur geverfde wanden is zo’n strakke lijn krijgen best een uitdaging. Ondanks dat ben ik erg blij met het resultaat. Het leuke ervan vind ik dat je met een halve wand al zoveel effect hebt, en je hoeft geen ladders op, geen plafonds af te plakken.. Daarbij hebben we hoge muren, dus dat is nogal wat verf. Dit klusje heb je in een dag of twee ochtenden gedaan, en het resultaat is zo leuk!

Het leuke patroontje van het gehaakte rokje komt van Croby Patterns

Mijn lief kreeg op zijn verjaardag een halve meter bier van een vriendin, in een grappig houten rekje. Dat rekje heb ik omgedraaid en aan de muur gehangen als kopie van het populaire IKEA rekje. Het was meteen een hit.

Een beetje te grote hit zelfs, want nu madam uitzicht had op al die leuke boekjes, moesten ze steeds allemaal in bed, en dat kan natuurlijk niet. Het leuke boekenrekje hangt daarom nu nog maar even leeg naast haar bedje. Helaas, dat heb je soms met ukkies. Een succes was het wel, dus wanneer ze wat groter is, vullen we hem gewoon weer!

Oma gaf nog een leuke print voor de muur en over een maandje, wanneer Rowan jarig is, krijgt ze er wat leuke dingetjes in dezelfde stijl bij. Een pyamaatje, slaapzakje en rompertjes. Ik hoop dat ze lang plezier van dit kamertje mag hebben! De keuken is overigens inmiddels ook af – op twee kastjes na, die nog na geleverd moeten worden – en het is zo mooi geworden! We kunnen lekker met een frisse start het voorjaar in.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *