haken

RESTJESDEKEN

Zoals ik in mijn vorige blog zei, moet je af en toe gewoon weer eens beginnen. Ik had zin om te haken, maar geen zin om mijn truien af te maken. Dat is me even teveel gepas, geregel en gedoe.

Die truien vergaan niet hoor, want die maak ik zeker nog af, maar de laatste weken heb ik geen bakken energie, dus zocht ik naar een leuk, overzichtelijk projectje.

Dat bood zich aan toen mijn oudste dochter ineens elke avond op het dekentje dat ik voor haar geboorte haakte, in slaap viel. Ze legde het dekentje op haar kussen en sliep erop. Zo schattig.

Toen bedacht ik me dat haar kleine zusje nog helemaal geen dekentje heeft. Dat was het startschot om met allemaal garen dat ik nog in huis had, een vrolijke – retro – deken te beginnen. Te zijner tijd neem ik een peuterbedje over van een vriendin, en het plan is om dit dekentje daarvoor te haken.

De start van m’n dekentje voor Rowan

De inspiratie vond ik bij Jess van Make And Do Crew. Ik maakte hem iets anders, met een sunburst square als begin, maar de stijl is redelijk hetzelfde.

De deken van Jess van MakeAndDoCrew

Het enige waar ik af en toe even over moet nadenken is de volgorde van de kleuren. Voor de rest haakt het heerlijk weg! En ik kan mijn lol op, want nu wil de oudste natuurlijk ook zo’n deken.. đŸ˜‰

Published by Nienke

Nienke is geĂ¯nteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *