voeding

RECEPT | ZELFGEMAAKTE PATURAIN, DAT IS PAS FIJN!

foto via http://www.cannaeats.com/

Onze dreumes at een tijdje alleen maar van die zuivelspread op brood. Niet echt zerowaste te vinden helaas (tenminste, ik kon het nog niet vinden), maar ja, zoals de meeste mama’s weten, er moet toch IETS in je kind, en als dat het is, dan maar dat. Maar sinds een paar weken kan ze echt heel goed kauwen en scheuren, en krijgt ze daarom interesse in allerlei ander lekkers.

Zo at ze laatst tot mijn vreugde mee met mijn havermout ontbijt, at ze yoghurt met muësli en gingen ook mijn havermout pannenkoekjes er goed in (dat recept deel ik binnenkort ook!). Maar dat bakje zuivelspread stond vergeten in de koelkast, en ik weet uit ervaring dat die dingen op een gegeven moment gauw gaan schimmelen. Deze is ook nog eens biologisch, en dan gaat het nog harder.

Toen mijn man en ik zin hadden in wat lekkers bij de borrel, heb ik een schep genomen van de zuivelspread, een scheutje olijfolie, een handjevol marjolein en een snufje zeezout. Goed roeren en heeeeeeeeeerlijk op toast. Wij dronken er een rood wijntje bij en hadden een heerlijke borrel. Toevallig had ik marjolein in huis, maar je kunt ook bascilicum, tuinkruiden, oregano of andere gelijkwaardige kruiden gebruiken. Ook salie schijnt lekker te zijn! Knoflook kan er natuurlijk ook in (en peper) maar dat heb ik voor mijn dochter achterwege gelaten, en ik miste het ook echt niet!

Net had ik het bij de lunch weer gemaakt, en ook onze dochter smulde ervan. Door zerowaste te denken probeer ik steeds creatiever te worden met restjes. Dit was wel weer een groot succes. Ik vind het nog heel lastig om dingen als zuivelspread en Griekse yoghurt in een duurzame verpakking te kopen. Die laatste kan ik er namelijk ook prima voor gebruiken. Sterker nog, Griekse yoghurt kun je bijna OVERAL voor gebruiken. Voor toetjes, voor dipsausjes, door de ovenschotel in plaats van room.. dat spul is geweldig. Als iemand daar tips voor heeft, hoor ik het graag!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *