haken

REGENBOGEN

Op het moment ben ik bezig met een grote deken voor kleine zus te haken. Een tijdje geleden vond ik een erg leuk patroon voor een regenboog kussen. Het leek me leuk om deze in dezelfde kleuren te maken als de deken.

Nu ik daar eindelijk mee bezig ben, word ik zo enthousiast van het resultaat! Ik vroeg me af wat ik nog meer met het patroon kon haken. Wie is er nou niet dol op regenbogen?

Mijn versie in wording

Ik vond een paar super leuke en eenvoudige patronen, die ik hier graag deel. Ze zijn o.a. leuk als kraamcadeau, en vrij vlot gehaakt! Voor de vulling, denk ik erover om oude kussens bij de kringloop te halen, te wassen en dan de vulling te gebruiken, zodat ik geen nieuwe hoef aan te schaffen. Goed voor het milieu Ă©n de portemonnee!

@PoppieJoeAndCO

RAINBOW PILLOW
Patroon: PoppieJoe

Allereerst het kussen waar ik nu zelf mee bezig ben. Zo leuk en ook geweldig om restjes garen mee op te maken. Het is wel een patroon waarbij je veel moet tellen, maar na de eerste 4 rijen herhaalt het patroon zich eigenlijk continue. Dus heel lastig is het zeker niet!

DUO CELESTIAL RATTLE: RAINBOW & MOON
Patroon: KnotMamaMade

Na het grote kussen vond ik via iemand op Ravelry deze mini versie en een maantje. He-le-maal verliefd was ik meteen. Ik heb het patroon gekocht maar nog niet gemaakt. Het lijkt me heel leuk om hier een stapeltje van te haken. Ik zag ook versies waar ze zo’n leuke houten bijtring eraan gehaakt hadden. Ontzettend leuk!

@ACraftyConcept

RAINBOW BAG
Patroon: ACraftyConcept

Dit kleine tasje is toch zo snoezig! Super leuk voor een restje wol of katoen. Je haakt twee regenbogen en je naait de zijkanten tegen elkaar aan. Je kunt er ook nog een sluitinkje op maken, of een lint doorheen rijgen om hem dicht te strikken. De franjes maken het wel echt af!

@ACraftyConcept

RAINBOW BIB
Patroon: ACraftyConcept

Dit slabbetje is toch helemaal schattig. Je haakt in principe een enkele regenboog. Het lijkt mij het fijnste om een lint te bevestigen aan beide zijden, zodat je deze kunt strikken bij je kindje. Je zou hem met of zonder franjes kunnen maken. Ontzettend praktisch is het misschien niet, maar zo leuk! Tip: maak hem voor kindjes in een donkere, ietwat meer vlekbestendige kleur.

@KnotMadeMama

Geen regenbogen, maar deze leuke sleutelhangers zijn ook een super leuk cadeautje, en zo gehaakt met puff stitches. En een andere favoriet van mij als kraamcadeautje is deze Baby Bonnet van Croby Designs. Zo gehaakt en zo snoezig.

Ik ga weer verder met mijn deken en regenboogje, wanneer ze af zijn zal ik ze even delen. Altijd lastig, om tijdens het haken meteen 101 ideetjes te krijgen voor andere projecten đŸ˜‰

Published by Nienke

Nienke is geĂ¯nteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *