schrijfsels

RECEPTJE | ONZE NIEUWE BLENDER EN EEN MANGO SMOOTHIE

Al gauw was ik er eruit. Gezond willen eten plus baby on the way equals… we need a blender! We hadden al een staafmixer, die heb ik ooit tweedehands gekregen bij mijn uitzet en het ding werkt nog steeds als een trein. Alleen is het niet voor elk doel even handig en het spettert af en toe ook flink.

Dus een blender ging hoog op het lijstje. Eerst eens in de omgeving (weggeefgroep) gevraagd of iemand er eentje had staan waar-ie niets mee deed. Dat gebeurt namelijk heel vaak. En jahoor, bij een vriendelijke dame een simpele blender van de Action gehaald. Al na een paar keer flink pureren en onze eigen sausjes en soepjes maken waren Rick en ik meteen helemaal fan. Maar deze blender was toch een beetje matig. Als ik er een mango in kwakte met wat yoghurt, deed de blender niets. Ik moest veel duwen met een pollepel of veel water toevoegen, en dat laatste wil je sowieso bij een aantal recepten niet. 

Na dit probeersel heb ik de blender weer doorgegeven via dezelfde groep en hebben we ons in de Sligro getrakteerd op een heuse, prachtige, zwarte, retro Kenwood! We zijn er mega happy mee, deze blender kan heel wat meer aan en maakt moeiteloos “gehakt” van al onze maaksels. 

Dit receptje was al een groot succes voor deze hippe blender, maar nu maken we hem gemakkelijker!

INGREDIËNTEN
– 1 rijpe mango
– 2 passievruchten
– een paar eetlepels Griekse Yoghurt of een alternatief daarvan
– voor de liefhebbers, een klein scheutje ahorn siroop

De mango snijden, de passievrucht halveren en uitlepelen en met de rest in de blender mikken. Even goed laten blenden en overgieten in mooie glaasjes voor een heerlijk toetje of tussendoortje. De passievrucht is heel aromatisch, plus dat zoete van de mango.. oh yum wat vind ik dit lekker. 

​Wil je het wat dikker hebben, dan kun je het toetje nog even in de koelkast zetten. Of natuurlijk, chia zaadjes toevoegen en even laten wellen.. dan kun je er echt een soort pudding van maken.  Blij met onze nieuwe kanjer!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *