schrijfsels

RECEPTJE – GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPEL FRIETJES

Op goed geluk gooide ik eergisteren een paar zoete aardappelen in het boodschappenmandje. Vriendlief keek naar de knollen en keek me onderzoekend aan. Ik stelde hem gerust dat ik er a) echt iets mee ging doen en b) dat hij het vast lekker ging vinden.

Toen ik gisteren besloot om ze dus ook maar meteen onder handen te nemen, vloog vriendlief het internet op voor een receptje, en kwam uit op Pauline’s Keuken, een website vol heerlijke, eenvoudige en Voedselzandloper-proof receptjes. Ik was meteen helemaal fan, ik zocht al een tijdje naar nieuwe kook-inspiratie, maar heb een hekel aan recepten met ingrediëntenlijsten van 15 items die je nooit allemaal tegelijkertijd in huis hebt. En Pauline’s recepten zien er eenvoudig maar tegelijkertijd heel smakelijk uit. Fijn!

Vriendlief vond een recept voor zoete aardappelfrietjes, en keek me liefdevol aan. (Toe? Alsjeblieft? Frietjes!) Dus het werden zoete aardappelfrietjes. Supermakkelijk en heerlijk! Helaas had ik geen mayonaise in huis, maar de volgende keer maak ik er wat bij, bio mayonaise met een lepeltje bio mosterd erdoorheen. 

  • De zoete aardappelen wassen, rare plekjes eruit halen, drogen en in reepjes van 0,5 cm snijden
  • Een theelepel paprikapoeder, een theelepel komijn, een snufje (zee)zout en een scheut olijfolie, en de boel goed mengen. Ik deed er nog wat curry kruiden overheen. Spreiden op bakpapier en bakken op 220 graden (40 minuten, halverwege even keren)
  • Serveer met sla, en wanneer je veel trek hebt, met een (vega) burger. Eet smakelijk!

Beetje sla erbij, wat kappertjes en een dressing met honing (voor deze ene keer), olijfolie, peper en en schepje mosterd. Prima maaltijd zo! Kijk vooral op Pauline’s website voor nog meer fijne receptjes! 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *