diy, verzorging, zero waste

DIY | MAKEUP REMOVER

Dit receptje komt niet van mij, maar is nu al mijn favoriet. Ok, een deel ervan gebruikte ik al wel. Ik gebruik namelijk pure jojoba olie om mijn gezicht te reinigen. Daarna maak ik mijn gezicht altijd met wat (warm)water en een washandje schoon, om de olie te verwijderen. Maar nu vond ik op één van mijn favo blogs Bespoke By You een receptje wat me nu nog beter bevalt!

Galina stopt wat jojoba olie en wat rozenwater in een flesje, en tadaa! Zo’n oude vertrouwde “even schudden” make-up remover zoals je hem vroeger ook kocht. Het rozenwater verzacht, werkt als een soort toner en zorgt voor een fris gevoel. Ik heb ze nog niet zo mooi in een pompflaconnetje zitten zoals zij, maar gebruik ze nu gewoon omstebeurt op mijn zelfgehaakte watjes. (je kunt ze ook gewoon samen in een glazen flesje doen en schudden voor gebruik) Ik heb rozenwater wel eens eerder gebruikt, maar was er toen niet zo kapot van. Deze combi werkt nu wel heel goed voor me!

Overigens kan het rozenwater heftig zijn omdat het – als tonic – ietwat uitdrogend is. Check dus wat het beste bij je huidtype past. Ik heb een verhouding van 1/3 rozenwater en 2/3 jojobaolie. Voor een vettere huid zou je het om kunnen draaien. Een normale huid zou een één op één verhouding goed kunnen hebben. Even uitproberen dus!

​Zowel jojoba olie als rozenwater kun je voor een paar euro bij de Erica kruiderij winkels kopen. Zij hebben ook een online winkel, mocht er geen eentje in de buurt zitten. (ik wilde een linkje toevoegen, maar net nu werkt de webshop even niet naar behoren) En ja, er bestaan ook glazen flessen. Overigens kun je ze ook gewoon bij Bespoke By You bestellen, zij heeft een eigen webshop voor de DIY-ers onder ons!

Je kunt natuurlijk ook andere merken gebruiken, zorg er alleen wel voor dat de inhoud puur is, dus zonder andere toevoegingen. Als gezichtsolie gebruik ik nu een paar drupjes zwarte komijnzaadolie (de Tuinen). Ja, daar had ik zelf ook nog nooit iemand over gehoord, maar ik zag het staan, had net gelezen dat iemand het voor haar haar gebruikte, en nam het mee. Het is een heerlijke olie die snel intrekt en – voor zover ik kan beoordelen – je poriën niet verstopt. Ik kocht het om te proberen, als het op is ga ik op zoek naar een glazen flesje. Het schijnt trouwens ook heel gezond te zijn, maar de smaak is niet zo heel lekker helaas.. (maar is dat niet vaak zo met gezonde dingen? ;))

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *