voeding

RECEPT | CHOCOLADE-KOKOS FUDGE

Een maandje na de keizersnede resteren er nog zo’n 4 extra kilo’s aan mijn lijf. Daarnaast hebben Rick en ik door de korte nachten vaak behoefte aan veel cafeïne en stiekem, wat zoetigheid. Even snel wat brandstof in de motor gooien en weer door!

Maar toch vinden we dat niet zo prettig. Teveel suiker en chocolade is niet heel goed voor ons en mijn huid reageert daar ook snel op..Tijd om wat gezonde snacks in huis te halen! Selene, een collega van mijn man, kwam met een lekker receptje voor een redelijk gezonde snack: kokos chocoladefudge van banaan! Hierbij het recept:

INGREDIËNTEN

  • santen (kokoscrème) 200 gram (dit zijn van die kokosblokken, te koop bij de meeste supermarkten)
  • 90 gram pure cacaopoeder
  • 3 of 4 eetlepels honing (wij gebruikten agave siroop)
  • 2 bananen

Smelt het kokosblok (santen)  in een pan “au bain-marie”.  Prak de banaan en meng deze samen met de cacaopoeder en de honing (of agave siroop of een andere suiker vervanger) door de gesmolten kokoscrème heen. Goed roeren tot alles gemengd is.

Giet de massa in een schaal: wij gebruikten een kleine ovenschaal en zet deze een nacht of dag (afhankelijk wanneer je hem maakt) in de koelkast. Voor het snijden even een kwartier buiten de koelkast op kamer temperatuur laten komen. Heerlijk om in kleine blokjes te serveren (het is vrij machtig!)

Als garnering hebben wij er nog wat kokossnippertjes overheen gestrooid.
​Eet smakelijk! Bedankt Selene, voor dit lekkere receptje!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *