voeding

RECEPT | I’LL MAKE YOU BANANA (OATMEAL) PANCAKES

Wat Jack Johnson kan, kan ik ook, dacht ik, en bakte bananenpannenkoekjes volgens dit recept. Ik had er niet veel van verwacht, want mijn eerdere pogingen tot quinoa pannenkoeken en courgette pannenkoeken, waren niet precies heel erg succesvol te noemen (wel eetbaar, maar niet voor herhaling vatbaar…).

Tot mijn vreugde bleken deze pannenkoekjes juist heel lekker te zijn, een superlekkere variant voor een fijn en gezond ontbijt!  De bananen zijn optioneel, mocht je daar niet van houden. Ik heb ze, bij gebrek aan banaan, al eens met een handje blauwe bessen gemaakt, en ook zonder fruit, dus dat kan allemaal. Ik zal hieronder een basisreceptje geven, en de mogelijke uitbreidingen eronder zetten.

Mijn kleine dreumes vindt ze ook heerlijk, en je krijgt er op deze manier meteen wat fruit bij ze binnen!

RECEPT HAVERMOUT PANNENKOEKJES
​Voor 1-12 pannenkoekjes voor 2-3 personen.

  • 1 banaan (in partjes)
  • 1,5 theelepel bakpoeder (Dr. Oetker)
  • 2 kopjes havermout
  • 1,5 kopje (plantaardige) melk
  • 1 theelepel kaneel (eventueel met een beetje peperkoekkruiden mix)
  • 1 ei
  • ghee of boter om in te bakken

Optioneel (toe te voegen naar smaak & voorkeur)
– een scheutje (eetlepel) agave siroop (verkrijgbaar bij natuurwinkel, niet duur!)
– een theelepel chia zaadjes
– een theelepel kokospoeder
– een eetlepel gebroken lijnzaad
– een snufje zout (doe ik zelf nooit)

Doe alle ingrediënten (behalve de ghee/kokosolie en het ei) in de blender en blend het fijn tot een beslag (wanneer het te droog is, doe er nog wat melk bij). Is het juist te nat, doe er dan nog wat extra havermout bij. Wanneer het beslag goed is, doe dan het ei erbij en mix die er kort doorheen.

Verhit een middelgrote koekenpan met ghee (of boter) en schep voldoende beslag voor drie kleine pannenkoekjes (het zijn van die fluffy american pancakes) Laat ze zo’n 2-3 minuten bakken en keer ze dan om. De pannenkoekjes worden ongeveer één cm dik door de bakpoeder.

Ze zijn klein, maar behoorlijk voedzaam! Ik eet er graag zo’n 2 à 3 als ontbijt of lunch, en doe de rest in een bakje in de koelkast, om later op te warmen. Eet smakelijk!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *