schrijfsels, speelgoed

PSST LIEVE SINT

Hoera, het is weer bijna Pakjesavond! Wij willen graag een speciale afspraak maken met de Sint, om een duurzame, minimalistische avond te kunnen vieren, met tevreden kinderen die niet gek worden van een enorme bult speelgoed.

We willen u verzoeken om het meeste gewoon bij de kringloopwinkel (in Nederland!) te halen. Want er is al heel veel speelgoed, kleding, schoeisel, boekjes en ander moois op de wereld en om steeds alles uit Spanje (en China) te importeren is ook niet zo heel duurzaam toch? Zoals de Goedheiligman ook weet, is ieder kind ook weer een keertje uitgespeeld. Anders kreeg hij het jaar erop niet wederom een verlanglijstje van elk kindje in het land.

Dus lieve Sint, het lijkt me een fantastisch plan als we dan gewoon een beetje ruilen, toch? Daarbij lazen we ook een keer over een fantastisch idee om niet te veel speelgoed te krijgen (want anders moet u wel heel veel heen en weer met uw Pietenvrienden) :

Vier cadeautjes voor elk kind:
– iets om mee te spelen
– iets om te lezen
– iets om aan te trekken
– iets om te eten/drinken

Dan is er een hoop uit te pakken, maar hoeven we er niet meteen een tweede garage bij te kopen, en dat is natuurlijk ook fantastisch. Overigens zijn papa en ik zo tevreden dat wij twee cadeautjes al heel wat vinden. Want wij zijn immers al heel groot. We zullen ervoor zorgen dat we dingen die we onszelf cadeau willen doen opsparen tot dit moment, dan hoeft u zich over ons in ieder geval geen zorgen te maken.

We hebben bij diverse winkels speciale kleine juten zakjes gezien, origineel bedoeld voor de kinderen om hun strooigoed(buit?) in te bewaren, maar die zijn ook heel fijn om cadeautjes mee in te pakken! En daarna kunt u deze weer hergebruiken! (we zullen ze weer netjes buiten zetten voor u, hoog en droog!)

Oh, en u weet ook wel dat de baby nog niet haar schoen kan zetten toch? Want ze kan nog niet lopen. En daarom heeft ze ook geen schoenen. En zonder schoenen, kun je natuurlijk ook niet je schoen zetten. Onbetwistbare logica, zo vond onze dochter van 3 ook.

Zij wil echter wel heel graag haar schoen zetten. Het liefst haar hoge regenlaars. Pepernoten hoeft ze niet, maar die chocolade munten mag u scheutig blijven uitdelen van haar. Ze zijn echter niet zo goed voor haar gebit, dus houden we het schoen zetten voor het weekend. Topdrukte voor u, snappen wij ook, maar alleen twee chocolademuntjes en een paar sokken en ze is gelukkig, snapt u?

Ze is overigens ook gek op alle Sinterklaasliedjes zingen, dus ik ga zo weer even heel hard oefenen met haar. Op verzoek wil ik best een doosje Oropax naast de schoen zetten, sinds ik kinderen heb kan ik niet zonder meer. Maar misschien helpt uw leeftijd bij dat euvel.

Oh, en ik moest nog fluisteren dat ze graag een nieuwe (tweedehands?) pyama wil, ze is nogal hard gegroeid en haar oude heeft behoorlijk hoog water gekregen. Dan bewaren we haar oude weer voor haar zusje, natuurlijk.

Fijn dat we hier samen even goede afspraken over konden maken lieve Sint. Dat voorkomt een hoop teleurstellingen en ergernissen hier in huis. Dank u wel Sinterklaasje!

We zouden het heel leuk vinden als u andere gezinnen ook kunt vertellen van dit plan. Of heeft u nog leuke tips voor ons?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *