haken

PRECIOUS

Afgelopen week haakte ik eindelijk mijn My Precious trui af! De trui is ontworpen door Katerina, en ze was zo vriendelijk om haar trui gratis aan te bieden in onze app. Helemaal een goede reden om hem zelf ook te haken!

Het patroon wordt heel veel gemaakt – te zien op Ravelry – en dat begrijp ik goed. Het is heel simpel, eigenlijk bestaat het alleen uit stokjes, maar doordat je het patroon moet volgen is het net uitdagend genoeg dat het niet gaat vervelen. Ik vond het super om hem te maken, en ik draag hem al bijna de hele week. Gehaakt in het zachte Baby Fabulous van Yarn and Colors (kleur Satay) – een combinatie van katoen en acryl – is het een super comfortabele trui!

Ik ben er zo enthousiast over dat ik al een tweede trui begonnen ben in een andere kleur, Clay. Dit keer de Leila Sweater van Ilovetinderbox. Die had ik al eerder gemaakt in acryl, maar dat vond ik toch te vormloos en te zweterig worden. Ik ben benieuwd naar deze tweede versie.

Soms kan ik heel streng zijn voor mezelf, en dan baal ik dat ik het niet in één keer goed heb gedaan. Maar dat is natuurlijk heel idioot, want alles moet je leren, en wanneer je nieuwe dingen probeert, hoort het erbij dat je ook fouten maakt. Nu heb ik weer veel geleerd over welk garen ik fijn vind, wat ik een mooi model vind voor mijn eigen lijf en welke kleuren ik in mijn kast wil hebben.

Chocolade, cognac en crème/lichtgrijs. Je zou er bijna trek van krijgen.

Ook haakte ik nog dit vrolijke vaatdoekje, naar een gratis patroon van Megmadelove.com. Je leest het, ik heb mijn haak mojo weer terug. Na een week de griep te hebben en in bed te liggen, heb ik hard doorgewerkt en ben weer helemaal geïnspireerd. Is het toch ergens goed voor geweest.

PS: alle links naar de patronen kun je vinden op mijn Ravelry pagina.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *