haken

CROCHET

Pocket Crochet
We hebben een nieuwe app gebouwd.. Pocket Crochet! Al je haakprojecten altijd bij de hand!

Ha. Ik weet niet of ik dit ooit gemeld heb op dit blog, maar sinds vorig jaar bouwen mijn lief en ik samen apps. Hij is een softwareontwikkelaar, ik een communicatie dame met design skills. Perfecte combinatie toch?

Het begon met een tattoo app in opdracht van zijn tatoeƫerder. En toen bedachten we een app voor miniature painters, mensen die Dungeons & Dragons spelen, of andere bordspellen met miniaturen en deze miniaturen in prachtig detail kunnen verven. Die app wordt nu heel veel gebruikt, super leuk om te zien.

Toen bedacht mijn lief er ook eentje te maken voor de immens populaire game Animal Crossings: New Horizon. Ook die loopt goed, al hebben we daar verder niets aan verdiend. Gewoon leuk om te maken!

Nu haak ik al een hele tijd. En sinds de kinderen raak ik soms een beetje kwijt welke wol en haaknaald ik voor welk project gebruikt heb, en ook een patroon altijd bij de hand hebben leek me wel handig. Hoewel ik haken vooral als ontspanning zie en dus daarom eigenlijk mijn telefoon liever weg leg, ben ik toch een app gaan zoeken voor dit doeleinde.

Maar ik vond alle apps tegenvallen, of ze vroegen zo gigantisch veel geld – terwijl de app niet naar mijn zin was – dat ik tegen mijn lief opperde: kunnen we niet zelf iets maken?

Zo geschiedde, en Pocket Crochet is nu sinds een maandje live. De app is heel enthousiast ontvangen, en elke dag maakt het me trots dat het iets is wat ik in principe zelf bedacht heb, en in samenwerking met mijn lief heb kunnen bouwen.

We hebben momenteel nog geen verdienmodel, en dat zou op den duur natuurlijk wel heel fijn zijn, maar voor nu is het al heel gaaf dat de app zoveel gebruikt wordt en zo enthousiast ontvangen!

Mocht je interesse hebben kun je via deze landingspage naar de app store of naar onze website, waar je wat meer kunt lezen over de mogelijkheden.

Dat vind ik wel echt het toffe van de digitale wereld: je verzint iets en met een beetje werk (en veel koffie en af en toe een flink glas wijn) en een hoop nadenk werk, is daar dan toch ineens een functionele app. Gaaf is dat! Ontwerpen voor apps is ook heel leuk, weer heel anders dan websites. Ook qua user interface, menuutjes en knopjes moet je heel anders denken dan bij websites.

Dus, ben je een haker en wil je een keertje kijken, je kunt de app hier gratis vinden.

En ja, op den duur komt er ook een brei versie aan. We willen eerst deze zoveel mogelijk perfectioneren en de kinderziektes eruit hebben, dan gaan we een brei dependance starten šŸ˜‰

Published by Nienke

Nienke is geĆÆnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *