japan, reizen

PLANNING JAPAN 2020

Het is zover! We hebben onze roadtrip Japan geboekt! Vliegen is dan niet het beste voor de wereld, maar wij zijn echt helemaal verkikkerd op Japan. Dus vinden we het echt waard. Voordat de oudste verplicht naar school moet, gaan we daarom nog een lange reis maken.

Steeds als we willen reizen komen we op Japan uit. Sterker nog, ik gok dat, zonder kinderen, we er al lang een tijdje gewoond hadden. Heerlijk eten, rijke cultuur, interessante bezienswaardigheden.. er valt nog zoveel te ontdekken. Sommige mensen vinden het vreemd dat we steeds naar hetzelfde land afreizen, maar we blijven dromen van Japan. Als het had gekund, had ik met liefde de trein gepakt!

Op onze eerdere reizen naar/in Japan hebben we ons vooral op de grote steden gericht en veel per trein gedaan (hier 2018 en hier 2017 en nog eens hier in 2015). Met een baby ging dat nog wel, maar met twee kleine gupjes en waarschijnlijk een bult bagage – die ik echt zo minimaal ga proberen te maken – leek een auto ons wel heel fijn. Ook om veel eenvoudiger bezienswaardigheden in de buurt te bekijken. Zo hebben we voor de kindjes onderweg al een Hello Kitty museum gespot en een Sylvanian Family dorp. Daarbij is het ook fijn dat ze makkelijk even een slaapje kunnen doen terwijl we rijden.

Dit keer wilden we natuurlijk weer een ander deel van Japan zien. Het was vooral zoeken waar we heen wilden in combinatie met genoeg aanbod qua Airbnbs om prettig te verblijven. Aziatische mensen zijn erg gewend om met zijn allen op de kamer te slapen, en het liefst op de grond, wat super praktisch is, maar iets minder handig voor ons, gezien onze familie dat niet gewend is. Airbnbs zijn goedkoper en veel gezelliger dan hotels. Je hebt vaak leuke interactie met de host, die ook vaak advies geeft qua eten, omgeving en dergelijke.

Vaak heb je meerder kamers, soms een tuin en alles voelt meer als thuis dan een uniforme hotelkamer. Het is inmiddels voor mij echt een sport om mooie en praktische Airbnbs te vinden. Soms verblijf je echt in de meest bizar mooie huizen! Wees eerlijk, je bent toch op vakantie, en met twee kleine gupjes is wat comfort en rust wel zo prettig. We hebben ons daarom laten leiden door accommodaties, verwachte temperatuur en natuurlijk, bezienswaardigheden.

Onze Airbnb in Kochi

Zo vonden we in Kochi een prachtig bijzonder huis met uitzicht op de bergen en de rivier. In Awaji een mooi appartement met tatami kamer voor Rowan, en een Hello Kitty kamer voor Amber. Te leuk! Dat draagt wel bij aan de ervaring.

Met Hello Kitty kamer voor Amber.. ik hoop dat ze de kussens laat liggen haha

Twee jaar geleden maakten we een roadtrip door de USA met Amber, en dat was nog best pittig omdat de afstanden daar zo groot zijn. Dat valt in Japan gelukkig reuze mee, en er is ook veel meer te bekijken tussendoor. Ik kan me zo voorstellen dat er in Japan onderweg altijd wel ergens te stoppen is, en we altijd een 7Eleven tegen kunnen komen om ons vol te stoppen met onigiri – rijstballen met vulling – en sushi. Heel vervelend. Wat wel vervelend is, dat we even heel goed op moeten letten met het rijden aan de linkerkant van de weg, en Japanse verkeersregels en -borden.

Er bestaat zelfs een soort “foreign friendly” sticker te zijn die je op je huurauto kunt laten plakken. Andere weggebruikers weten dan dat je niet uit Japan komt en zijn wellicht iets meer vergevingsgezind đŸ˜‰

Hierboven zie je onze globale route. We blijven bijna twee weken in Toyko, om onze vrienden daar te zien en rustig bij te komen van de jetlag. Rustig opstarten, lekker eten, rondlopen en rustig de roadtrip voorbereiden. We hebben een enorm appartement met veel ruimte, wat erg prettig is, midden in Toyko voor een scherpe prijs!

Daarna rijden we richting Hakone, naar een prachtig, rustig huis met grote tuin. Vanuit daar zouden we Mount Fuji met geluk al kunnen zien! Dan rijden we richting Nagoya, waar we in een goedkoper appartementje in het zuiden zitten. Dan naar Nara, waar we een dagdrip naar Ise willen maken. Op naar Awaji, Takematsu, Kochi (midden in de bergen!), Matsuyama, door de eilanden waar Abroad in Japan en Internationally Me doorheen gefietst hebben, richting Okayama, Kobe, een paar dagen Osaka en dan weer naar huis. In totaal 6 weken, waarvan 4 onderweg.

We kunnen niet wachten, vooral nu de oudste veel meer mee gaat krijgen van de reis, en al dol is op noodles, sushi, Pokemon, Totoro en Hello Kitty, gaat ze volgens mij echt ontzettend genieten.

We gaan begin september, dan is het in Japan nog best wel warm, dus we hopen op wat nazomers weer en prachtige herfstkleuren. Wat shirts mee, een vest per persoon en wat broekjes en gaan. We hebben er echt zoveel zin in! We <3 Japan!

Published by Nienke

Nienke is geĂ¯nteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *