minimalisme

GROTE OPRUIMING

Vandaag zijn lief en ik flink de bezem wezen halen door ons huisje. Ik merk dat ik steeds minder nostalgisch wordt, en dat ik beter afscheid kan nemen van spullen. Zo bewaarde ik allerhande kaarten en schrijfsels van vriendinnen in een grote kist, die bijna uit zijn voegen barstte. Het was heel leuk om velen te herlezen. Sommigen daarvan heb ik bewaard, van anderen heb ik een foto gemaakt. En toen… alles bij het oud papier gedaan. Ik moet zeggen, het lucht op!

Ook kwam ik een leuke map tegen, zo’n dummy schrijfblok, dat ik ooit voor mijn 12e verjaardag of zoiets van mijn oom gekregen heb, ik weet nog dat hij er ook een kalligrafeer pen bij gegeven had. Leuk cadeau! Eerst tekende ik graag in het boek, daarna begon ik er allemaal mooie platen in te plakken uit magazines en dergelijke. Een soort plakboek. Nu ik Pinterest gebruik, is het plakboek eigenlijk een beetje overbodig geworden. Zo vaak kijk ik er namelijk ook niet meer in. Daarom heb ik er wat mooie foto’s van gemaakt, en toen grootmoedig, het hele ding bij het oud papier gedaan.

 Uiteindelijk is er een paar kilo papier uit het huis gemieterd, heb ik twee oude papieren IKEA dozen weten klein te krijgen (na ongeveer 12 jaar gebruikt te zijn (!)) en heb ik een doosje gemaakt waar ik kringloop spulletjes verzamel. Een setje fournituren op IkGeefWeg gezet. Er wachten nog een hoop doosjes en boeken op een tweede keuring, maar alles op zijn tijd. De schuur is het grootste project, wat we binnenkort eens gaan tackelen. Het liefst voordat het weer koud en nat wordt! Nu eerst maar eens lekker mezelf vertroetelen onder de douche, en lekker Eat Pray Love kijken. Daar heb ik echt weer eens zin in!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *