interieur, schrijfsels, tweedehands

PEUTER KAMER UPDATE

De knoop doorgehakt, de – felblauwe – deurtjes van de nieuwe tweedehands Stuva kast geverfd met krijtverf van de Kwantum. Mijn favo verf, goed uit de kwasten te spoelen en pakt bijna meteen op alle ondergronden.

Dit keer wel de St Marcs ontvetter gekocht, een biologisch afbreekbare allesreiniger die de ondergrond helemaal vetvrij maakt.

Bij eerdere projecten had ik het nog niet eerder gebruikt maar merkte al gauw wat een verschil het maakt. De deurtjes waren inderdaad helemaal vetvrij. Met een oude hydrofiel doek – die absorberen heel goed – nog even nagelopen en toen het blik verf opengetrokken. De verf pakte meteen veel beter!

Kwantum heeft een nieuwe kleur krijtverf “Vintage Pink”. De kleur zag er zo mooi uit dat ik meteen een liter meegenomen heb. De blikken zelf zijn van slechte kwaliteit, daarom giet ik de verf altijd meteen over in een lege yoghurt emmer. Daarna gebruik ik de verf die in het blik blijft plakken eerst voor kleine projectjes. De verf blijft heel lang goed in de yoghurt emmers, perfect voor een klusje zo nu en dan! Door het deksel in dezelfde kleur te verven kun je makkelijk onthouden wat erin zit.

De eerste laag krijtverf zorgt voor een ruwe onderlaag op bijvoorbeeld gelakt hout, fineer, glas, metaal of plastic, waardoor de tweede perfect pakt. Dat werkte ook bij deze deurtjes prima, twee lagen per kant en ik was klaar! Ik ben zo blij met het resultaat! Een mooiere kleur ook dan de standaard roze Stuva deurtjes.

Bij de peuter viel het allemaal heel goed in de smaak, vooral de roze bed-tent die ik maakte door een sprei dat ik al eerder voor haar had gekocht, over het Kura bed te draperen. Slapen in een tentje had ik als jong meisje ook een droom gevonden! En misschien nog steeds wel. Als ze iets ouder is hang ik er een paar leuke lampjes in, maar dat durf ik nu nog niet aan.

Heerlijk om die kinderkamertjes steeds weer een upgrade te geven. Volgend project: eindelijk een roze lambrisering verven op haar kamertje!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *