schrijfsels

BABY KAMER IN WORDING

Toen mijn lief en ik in dit 3-kamer appartement kwamen wonen, besloten we als slaapkamer de kleinste slaapkamer te nemen, om de grotere als kantoor/opslag te gebruiken. In die laatste kamer staat ook een inbouw kledingkast. We dachten op die manier de slaapkamer lekker rustig te houden.

Uiteindelijk bleek die kleine kamer toch een beetje benauwend. Dat kwam vooral door de hoge muren, deuren en ramen. Van een benauwd gevoel hadden we op mijn kleine vide namelijk helemaal geen last. 

Om die reden was het helemaal niet zo erg om een kleine overhaul te plannen toen we eenmaal wisten dat we in verwachting waren. Het kleine kamertje zou de baby kamer worden, de grote slaapkamer + kledingkast voor ons en ons bureau en de computers verhuisden naar de woonkamer. Wonder boven wonder past het eigenlijk allemaal prima!

Dit weekend hebben mijn lief en mijn broer de IKEA bezocht voor de gewilde hemnes commodekast, twee nieuwe nachtkastje en een babymatrasje. Deze dame mocht door de zwangerschapscomplicaties niet helpen (buuh, normaal ben ik er altijd gek op om meubeltjes in elkaar te timmeren) maar de mannen konden het prima zonder me. Mijn moeder heeft ondertussen alles even schoongemaakt. Perfect teamwork!

Door het vele thuis zijn kon ik het natuurlijk niet laten om alvast kleine dingetjes op te hangen, te plakken en in te richten. Onze nieuwe slaapkamer is een oase aan ruimte en voelt heel fijn, terwijl de baby kamer – onze oude slaapkamer – nu veel groter lijkt. Ik denk zelfs dat we in de nis naast de commode de wandelwagen nog kwijt kunnen!

En die Hemnes kast van IKEA is briljant.. wat past er veel in die diepe lades! Ik heb alle kinderkleding die we tot nu toe hebben in 1 la gekregen! De grotere lades zijn weer ideaal voor beddengoed en luiertjes. Aan opbergruimte geen gebrek gelukkig!

Zoals je op de foto’s ziet hebben de we box maar even achter de meubels gepropt (dat zijn al die losse meubelstukken). Over een tijdje soppen we alles nog eens goed uit en doen we de gordijnen in de was. Maar voor nu begint het al heel wat te lijken! En natuurlijk heeft mijn favo paddenstoel een ereplekje gekregen!

Heerlijk om er zo stapje-voor-stapje dichterbij te komen.. 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *