schrijfsels

ONTSPANNING & RELAXEN

Op de een of andere manier blog ik graag op zondag. Dat komt grotendeels omdat het zo’n lekker dagje is om de week nog eens te bezien. Even een beetje te luieren. Zondag probeer ik traditioneel niets te plannen, zodat ik een beetje uit kan rusten, lummelen, in huis op kan ruimen en gewoonweg kan lanterfanten. Traditioneel lopen we samen een eindje door het bos, maken sushi en kijken een film of spelen een spelletje. Heerlijk ongedwongen. Vooral na afloop van een druk en bloedheet weekje. 

Die hitte doet toch een aanslag op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Gelukkig hebben we gedurende de warmte noeste arbeid kunnen combineren met fijne ontspanning. Zo ben ik met wat collegaatjes sushi wezen eten, hebben we na het – harde – werk nog wat geborreld en heb ik vrijdag de handen uit de mouwen kunnen steken in het nieuwe appartementje van mijn broertje.

Hulde voor mijn moeder en zijn vriendin, die de hele week al in de hitte behang stonden af te krabben, geverfd hebben en de boel schoongepoetst hebben. Gelukkig hebben we allemaal veel eer van het harde werk. Het huisje had een soort perzik-gele kleur op de muur, waar we gebroken wit overheen geschilderd hebben. Wat een verschil. Heerlijk om te zien. En broerlief glundert van geluk. Zijn eerste echte huisje. Zo leuk voor hem. En hij komt vlakbij ons te wonen, in een huisje dat qua opzet precies hetzelfde is als dat van ons. Toen ik daar de gang aan het schilderen was kreeg ik wel een soort deja-vu gevoel.

Gisteren ben ik met een goede vriend naar een fantastisch concert van God is an Astronaut, Amenra en The Black Heart Rebellion geweest. Ik ging vooral voor de eerste band, maar van de rest ook zeker genoten, tussen al die Summer Darkness gasten. In de ochtend lekker gewinkeld met een lief vriendinnetje, en onder het genot van een cappuccino bewonderd hoe de hemel in de middag zwart werd, en onder hels gerommel naar beneden kwam. Heerlijk. Stiekem kan ik enorm genieten van zulk natuurgeweld in de zomer. Geweldig. Niet om er midden in te zitten trouwens, hoewel dat ook z’n charme kan hebben. De dag besloten met een biertje en fish ‘n chips in Mick O’Connels. Simplicity is best. Lekker eten, goede muziek en lieve vrienden. Veel beter kan het niet worden!

Nu typ ik tevreden op mijn nieuwe Macje, die ik van mijn lief overgekocht heb. Nagenietend met God is an Astronaut in mijn oren. Beetje lekker in huis rommelen. Mijn 3 edities van ‘The Simple Things’ zijn binnen uit de UK, precies op tijd voor zondags gelummel. Lief verraste mij vrijdag met een enorme bos pioenrozen, die nu overal in hun ontplofte uitbundigheid door het huis staan.

Zo maar eens wat lekkers in elkaar flansen voor een zondagse lunch. Misschien even wandelen. Misschien even nietsen. Het leven is goed. Fijne zondag, geniet ervan!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *