interieur, verzorging, zero waste

ONTSPANNEN AFLEIDING

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Persoonlijk ben ik niet zo van YouTube kanalen volgen. Dat komt vooral omdat de tijd me ontbreekt om te kijken en te luisteren, en dat ik het vaak allemaal zo druk vind. Zo’n pieperd ben ik wel. Doe mij maar een portie chill op de vroege morgen/late avond.

Gelukkig is ook daar een markt voor! Naast onze favoriete Japan vloggers (check Only In Japan, Abroad In Japan en Internationally Me) heb ik een serie rustige, ontspannen en qua interieur en opmaak prachtig uitziende kanalen gevonden. Het is misschien niet iedereens smaak, maar ik kan het van harte aanbevelen.

Fairyland Cottage

Prachtige beelden van een dame die probeert een rustig, sereen leven te leiden. Veel beelden van natuur, zero waste, kruiden, tuinieren, kabeltruien en soep. I love it. Kop koffie erbij, dekentje om je heen.. geweldig om mee af te remmen en de kleine dingen te waarderen.

Haegreendal

Dit Koreaanse kanaal is prachtig om te zien. Niet alle afleveringen hebben ondertiteling, maar zijn alsnog een genot om naar te kijken. Dit is een kanaal wat huiselijke beslommeringen naar een hoger niveau tilt. Ze kookt, eet, zet koffie en maakt schoon. Schattig is ook dat ze foutjes soms gemonteerd laat, zoals dat ze in haar perfect opgezette decor koffie morst en iets schattigs mompelt. Je krijgt van dit kanaal wel behoorlijk de neiging om je hele huis alleen maar in hout en wit uit te dossen. Haar sereniteit werkt erg aanstekelijk. Vergeet niet de ondertiteling aan te zetten.

Aziatisch lifestyle vlog

Het begon eigenlijk allemaal met dit kanaal – wat niet te vertalen is, haha – met allemaal prachtige Chinese en Japanse huizen van eigenaars met bijzondere verhalen. Een oude Japanse dame die als artiest een prachtig huis bouwt, twee meisjes die in Shanghai een prachtig huis renoveren, een jongeman die met 20 katten in een prachtig design appartement in Hangzhou woont.. het is gewoon mooi en inspirerend om te kijken!

En als je dan klaar bent, zet je toch lekker een fireplace versie aan? Ook gratis en voor niets op YouTube te vinden. Fake it till you make it.

Hoe vind jij dit soort kanalen om te kijken? Saai of juist helemaal jouw smaak? Ik kan er uren naar kijken, het liefst met een haakwerkje op schoot en een kopje koffie naast me. Niet dat ik uren de tijd heb.. maar je snapt me.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *