speelgoed, tweedehands

NOG MEER KRINGLOOPGELUK

Vriendin S. en ik hebben onze hobby eindelijk weer eens de ruimte gegeven. Gisteren zijn we in totaal 7 kringloopwinkels in het midden van het lang afgeweest om te struinen naar mooie tweedehands spulletjes. Van praktische dingen (theeglazen, houten schepjes en leuke kinderboekjes) tot mooie spullen die een opknapbeurt verdienen.

Rondsnoepen in de kringloop is heel anders dan winkelen. Je moet overal goed kijken of je iets bijzonders tegenkomt, je weegt af of je het echt nodig hebt, of je het op kunt knappen en of het in je huis past.. de financiële kant is daarbij weer een makkelijke, voor een paar euro’s kun je zo wat moois op de kop tikken!

Daarbij zijn S. en ik allebei groot voorstander van tweedehands: het is goedkoper, vaak unieker en scheelt materiaal. Ik vond o.a. een heel leuke sjaal en muts voor Amber voor volgend jaar, een Nijntje boekje, een houten schepje voor mijn voorraadpot met Biotex, een grappig rieten onderzettertje voor aan de muur..

Maar vooral. Een poppenhuis voor 2,50 waar ik meteen verliefd op was. Het was helemaal onder gekleurd met potlood en er zaten overal stickers op.. Desondanks wist ik dat het op te knappen was en anders waarschijnlijk bij het grofvuil zou  belanden. In een andere kringloop vond ik een hele berg mooie houten meubels, waar ik uiteindelijk 5 euro voor moest betalen. Echt een ongelooflijk mazzeltje. Ik nam ook twee popjes mee voor het geval dat Amber dat toch ooit leuk gaat vinden. ​

Picture

Dit poppenhuis kan wel wat liefde gebruiken

Nu ben ik natuurlijk al weer lekker aan het verven en knutselen. Het andere poppenhuis staat even on hold, omdat het een groot oppervlak is, en ik niet zeker weet wat het mooiste is. Dit poppenhuis is kleiner er een mooier project om het e.a. even uit te testen. De nieuwe editie van Flow magazine heeft een paar hele mooie tussenbladen die prima behang zouden kunnen zijn voor deze nieuwe poppenhuizen. En nu heb ik voldoende poppenhuismeubels om er weer een paar te gaan vullen.

Ik voel me steeds meer een echte “poppenhuisdokter” worden. En ik vind het zo leuk! Ik hoop wel dat ik er weer afstand van kan doen als ze af zijn.. het zijn van die liefdes projecten, maar ik kan toch moeilijk ons (niet al te grote) huis vol gaan zetten met poppenhuizen! Ik zag in de kringloop van Houten nog twee prachtige, enorme houten poppenhuizen. Heel mooi, maar zo groot.. ik durfde ze niet mee te nemen.

En nu heb ik een beetje spijt. Want misschien waren het wel fantastische huizen om te vullen met de nieuwe meubeltjes die ik ook daar gekocht heb. Nou ja, als we weer een keer naar mijn moeder gaan (die ook in Houten woont) kunnen we er altijd even langs rijden.

Ik las trouwens op Instagram dat mensen ook kleertjes maken voor de leuke Sylvanian family diertjes die menig poppenhuis tegenwoordig bevolken. Omdat Amber gek is op konijntjes, heb ik die familie voor haar gekocht. Maar ik vind de kleertjes een beetje te.. tja. Oubollig. Geweldig om allemaal leuke ideetjes en zelfs patroontjes tegen te komen! Kan ik mooi die popjes die ik gekocht heb ook even aankleden. Genoeg inspiratie weer! Maar nu.. aan de slag. De eerste laag is gedroogd, dus ik kan weer verder!

Kijk deze kleertjes nou! Te leuk toch! Ik weet niet of ik eraan toe kom, maar inspiratie geeft het zeker! En die mini moccasins maken mijn dag! Via dit blog, met patroontjes!
De basis van het andere poppenhuis is inmiddels wel af, dat ziet er al een stuk beter uit dan dat het was!
Een paar andere “snelle” projectjes heb ik gelukkig wel al afgekregen. Zo heb ik een – in mijn ogen nogal druk – notitieboekje dat Amber een keer bij een pannenkoek kreeg, een likje verf gegeven. Alleen moet ik het potloodje nog even terugvinden.
Ook een kinderstoeltje, dat ik voor 3 euro op Marktplaats vond, heeft een nieuwe lik verf gekregen en staat nu op Amber’s kamertje, met haar knuffeltjes erop.
Je ziet het, ik heb de opknap en verf smaak wel redelijk te pakken. Ik ben er nog geen ster in, maar aldoende leert men, en ik vind het erg leuk om spulletjes een tweede leven te kunnen geven. En als je op Pinterest zoekt op “modern dollhouses” dan vind je zoveel leuke dingen, dat ik inspiratie te over heb! Het poppenhuis hieronder heeft dezelfde meubeltjes die ik nu tweedehands gevonden heb.. leuk om te kijken hoe ik ze op ga knappen!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *