tweedehands

TWEEDEHANDS VERSLAAFD

Yup. Weer een baby-post. Want waar loopt-t hart nu van over? Babies. Voor en na. Sorry beste mensen, het is nou eenmaal niet anders. Voor andersoortig nieuws verwijs ik jullie graag naar andere websites, maar bij ons thuis gaat het, toch best wel voornamelijk, over babies. En dat zal nog wel even zo blijven.

Dit keer met oog op mijn nieuwe tweedehandsverslaving. Ik weet niet of er praatgroepen voor zijn, maar ik wil nog even niet genezen worden. Ik vind het helemaal niet erg om dingen te kopen, maar het is een beetje zonde als gelijksoortige items overal tweedehands worden aangeboden. In het kader van kosten en milieu is dat ook nog eens heel aantrekkelijk.

Het begon ermee dat ik onze gewenste kast probeerde te vinden op Marktplaats. Zoeken op de Hemnes kast van IKEA tweedehands bleek lastig. De kast bleek heel erg in trek te zijn. Ergens dus juist heel positief. Mochten we die ooit willen verkopen, dan is er zeker interesse. Maar als ik op babybedjes of boxen ging zoeken, dan kreeg ik honderden hits, van gratis weg te geven items tot mooi design voor een prikkie dat vast ooit een fortuin gekost moest hebben. Een overdaad aan aanbod dus.

Dus vroeg ik voorzichtig aan vriendlief of hij bezwaar had als ik misschien op wat tweedehands bedjes en boxen ging reageren. Hij was meteen enthousiast. En tja. Toen ging ik los. En boven alle verwachting in, waren we afgelopen weekend ineens de trotse eigenaars van zowel een mooie witte box, een ledikantje (plus matras) en een wipstoeltje (met knuffeltjes!). Alles in prima staat en voor prima prijzen.

LIEVE MENSEN EN MOOIE SPULLEN
We kwamen bij fijne mensen over de vloer, die ons lieve tips gaven, met ons mee dachten, ons extraatjes meegaven (hier heb je twee boxkleden!) en waar we stuk voor stuk hele fijne ervaringen mee hadden. We kregen zelfs nog berichtjes of we nog andere spulletjes over wilden nemen, ook als dat pas over een tijdje is. Zo lief! De meubeltjes zien er – op wat gebruikssporen – als nieuw uit. Als ik ergens een witte meubelstift scoor kan ik ze altijd nog een beetje bij stippen, maar eigenlijk is het niet eens nodig.

We konden het niet laten om het babybedje alvast in elkaar te zetten. Ergens vet spannend, want daardoor wordt het allemaal zo echt. Ik moet natuurlijk nog wel een tijdje en voelt het best eng om al meubeltjes te kopen en in elkaar te zetten. Maar het is ook zo mooi om van te genieten. En wetende dat we daar nu ook niet meer over na hoeven te denken. 

Mijn vriendin Saskia was al grote fan van kringloop speelgoed voor de kleintjes en ik moet zeggen dat ik het virus nu ook helemaal te pakken heb. Het is goedkoper, gezelliger en beter voor het milieu om spulletjes te hergebruiken. Even goed schoonmaken en het kan er zo weer mee door. Natuurlijk kopen we ook dingen nieuw. We hebben ervoor gekozen om de kinderwagen wel gloednieuw te kopen, omdat je die toch wel een hele tijd gebruikt. En in het achterhoofd gehouden dat onze jongere broertjes en zusjes die misschien nog wel eens willen gebruiken in de toekomst. Maar meubeltjes? Die zijn gewoon van hout.. daar gebeurt feitelijk helemaal niets mee. 

HOERA TWEEDEHANDS!
Dus mijn credo? Marktplaats c.q. tweedehands is geweldig! Gewoon goed opletten hoe een advertentie aangeprezen wordt, of mensen snel contact met je opnemen en hoe dat contact verloopt. Door de oprichting van mijn eigen Ik Geef Weg groep in Utrecht heb ik heel wat ervaring met het online “verhandelen”  en blijkbaar inmiddels ook wel een scherpe intuïtie opgebouwd met welke mensen ik contact wil hebben. En dat is in deze gevallen helemaal goed gegaan!

Ook voor speelgoed, met name houten speelgoed, ga ik Marktplaats en kringloopwinkeltjes afstruinen. Maar daar wacht ik wel nog even mee. Alhoewel. Je weet maar nooit wat ik tegen het lijf ga lopen.. Onze muis met snor is in ieder geval al helemaal fan en heeft ‘t bedje voor nu ingepikt. En ja, die hebben we wel nieuw gekocht. Omdat we hem meteen zo cool vonden!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *