minimalisme, moederschap, schrijfsels

MINIMALISTISCH ZWANGER

Toen ik erachter kwam dat ik in verwachting was leek het alsof mijn buik meteen reageerde. Al gauw moest ik mijn – toch best comfortabele – jeggings inruilen voor twee relaxte zwangerschapsspijkerbroeken. Toen we eindelijk het nieuws openbaar konden maken hebben veel lieve vriendinnen gereageerd en hun oude zwangerschapskleding met me gedeeld. Ik ben daar superblij mee, want je draagt het uiteindelijk maar kort! Vooral de winterjas die ik van Saskia kreeg is nu echt een blessing.. het wordt behoorlijk koud en bij mijn zwarte stoffen jas kon de onderste knoop al niet meer zo fijn dicht.. De meeste kleding heb ik nog niet nodig, maar gezien mijn buikje nu toch wel heel hard begint te groeien, heb ik afgelopen week mijn, al vrij kleine garderobe, even omgebouwd.

Gelukkig kan ik een aantal kledingstukken nog prima dragen. Een los zwart jurkje met hoge taille blijk ik nu ook als een soort tuniekje aan te kunnen. Vesten kunnen altijd en daar heb ik er een hoop van. Er zijn maar een paar leuke items waar ik dol op ben, maar die ik echt niet meer aankan. Ook al zijn ze van tricot, ik wil ook niet het risico lopen dat ik ze compleet uitrek. Die zitten dus netjes opgerold in een laatje opgeborgen.

Hoe minimalistisch ik ook ben, ik wilde wel een paar nieuwe stukken aanschaffen. Ook om deze tijd een beetje te vieren, ik weet immers niet of ik het nog eens mee mag en maken! Dat sentiment vond ik terug in dit artikel “6 Tips for Building A Minimalist Maternity Wardrobe.Wel zoek ik naar items die ik het liefst nog een tijdje door kan dragen, ook na de zwangerschap. Na de bevalling zal ik immers niet meteen weer strak in mijn maatje 34/36 passen. Al hoop ik dat natuurlijk wel gauw weer te kunnen. 

Daarom heb ik mezelf getrakteerd op bovenstaande items. Twee broeken, donker en licht (eigenlijk de zwangerschapsvarianten van mijn huidige jeans), een gestreept jurkje van rib-tricot, een “graphic tee” (die wilde ik al een tijdje), een simpel zwart topje wat overal bij staat en onder elk vest kan en een simpele witte trui. Die laatste is niet bedoelt voor zwangies maar heeft twee ritsen aan de zijkanten. Kan ik de boel altijd nog open zetten als het allemaal te groot wordt. Of dat er charmant uitziet zien we dan wel weer, maar ik kan ze allemaal (hopelijk) nog een goede tijd door dragen.

Kortom een aantal mooie basics waar ik erg happy mee ben. Zoals in het artikel genoemd, is het super makkelijk om met sjaaltjes en sieraden een simpele outfit leuk aan te kleden. Maar dat wist ik al van mijn “normale” outfits. Al houd ik het persoonlijk nog steeds graag simpel. Eén van mijn favoriete “style books” is het blog van Unfancy. Haar outfits hebben precies die strakke eenvoud waar ik zelf dol op ben. 

Nu ons kindje eraan komt voel ik ook ineens de behoefte om te investeren in een paar goede, slijtvaste stukken. Een paar goede, comfy laarzen en een mooie tas, in plaats van die tassen en afgetrapte laarzen die ik al jaren heb, ontzettend beginnen te slijten, maar ik eigenlijk niet over mijn hart kan verkrijgen om weg te doen. (want milieu en zezijnnogsteedsbesttofenzo) Toch probeer ik nu resoluut te zijn: ik heb straks 101 andere dingen aan m’n hoofd, dus een paar goede items waar ik niet meer over na hoef te denken klinken best aantrekkelijk.

De tas bleek makkelijk. Bij aanschaf van onze wandelwagen kregen we gratis (soort van) een luiertas naar keuze (zwart, grijs of cognac). Ik koos voor een cognac-kleurige. Lijkt me een zeer goede kandidaat voor mijn nieuwe topstuk. Schoenen zijn wat moeilijker omdat ik daar heel picky over ben. Maar dat krijg je als je jezelf maar een minimalistisch aantal schoenen gunt. Gelukkig lopen mijn hardloopschoenen nog steeds heel fijn. Ik heb er heel Japan mee rondgelopen, dus ze zijn grondig getest. Als ik straks achter een mini aanhobbel lijkt me dat toch wel zo praktisch om dat op fijne schoenen te doen. 

Dat is het punt eigenlijk met dat hele minimalisme. De paar stukken die ik wel in mijn garderobe heb, moeten echt goed zijn. Die wil je met plezier dragen. Ze moeten functioneel en mooi zijn. Dat zijn hoge eisen die vaak botsen met de ‘fast-fashion’ gedachte van tegenwoordig. Ik probeer de beide uitersten te combineren door draagbare, stijlvolle en betaalbare stukken te vinden waar ik toch heel lang van kan genieten. En dan is dat maar wat uitzoekwerk. Uiteindelijk word ik er wel heel blij van. Overzicht en eenvoud. Ik laat me tegenwoordig maar heel slecht tot koopjes verleiden. En das best fijn.

Ben benieuwd hoe onze mini dat later gaat vinden. 😉
​Wat-ie niet kent mist-ie niet toch?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *