verzorging, zero waste

MAG IK BIJ JOU IN JE BROEK?

Nou. Ik heb het gedaan hoor. Na mijn ervaringen met een mooncup (geweldig!) wilde ik ook graag wasbaar maandverband.

Gatverdamme Nien denk je nu. Het is maandag en ik heb nog te weinig koffie op. Moet dit nu? Ja sorry, maar het begin van de week is altijd een soort New Years Resolution dag voor mij.. wat kan ik nu weer verbeteren?

Dit dus.. Ik speel al een tijdje met het idee om deze te gaan proberen. Het lijkt me eerlijk gezegd vele malen fijner dan van dat grove, harde karton tussen je delicate private parts en je broekje. En natuurlijk, betere voor ‘t milieu. Gaat eindeloos mee zo’n ding.De mooncup ben ik weer gaan gebruiken toen mijn menstruatie weer een beetje normaal was teruggekeerd na mijn zwangerschap. Omdat ik een keizersnede gehad heb was daar beneden euhm niet zo heel veel veranderd.

Het voordeel van zwanger zijn is dat je even 9 maanden helemaal niet met dit soort ongein hoeft bezig te houden (als het goed is).. Toen de tweede keer mijn maandelijkse ellende weer op gang kwam heb ik toch maar weer braaf mijn mooncupje schoongemaakt en in gebruik genomen. Echt weetje? Dat ding is echt geweldig. Daar kan geen tampon tegen op. Echt niet. En als je het onhygiënisch zou vinden, wat denk je dan dat een tampon is? Ieh jakkie bah.

Gezien wasbare luiers voor mij (VOOR AMBER, NIET VOOR MIJ!!!) niet echt een optie zijn in ons kleine appartement (waar moeten die dingen drogen?) heb ik voor mezelf dan maar de stap genomen om in ieder geval mijn eigen afval weer eens wat te verminderen. Wasbaar maandverband. In stemmig zwart, want ik had niet zo’n zin in lichte stofjes met rare vlekken. Al schijnt dat in de praktijk mee te vallen. Ik denk erover ze gewoon meteen de dag zelf met een handwasje uit te wassen en dan met de gewone was mee. Ja. Met de gewone was ja. Dat doe je toch ook met je onderbroeken? Mallerd!

Ik vond dit artikel, een soort dialoog met twee ecomama’s die de stap wagen erg hilarisch. Maar ja. Als je over je menstuatie gaat bloggen, dan moet je er wel een gezonde dosis humor ingooien. De één schaamt zich rot, de andere leest stiekem zo’n blog maar durft er niet op te reageren en de omgeving denkt alleen maar “too much information people.” Kan zijn. Maar het hoort er gewoon bij hoor. En mannen die hun neus ervoor optrekken hebben toch (als het goed is) ook met een vriendinnetje van doen die er mee moet dealen. Dus. Deal with it. Ik schaam me er echt niet voor.

Maar goed. Ik moet ze dus nog binnen krijgen. Net besteld bij katoenenko.nl. Ik wil ze naast mijn mooncup gebruiken, dus meer als het ding per ongeluk lekt, want geen enkele optie is immers compleet feilloos. De update van hoe ze bevallen volgt nog.

Voor de mensen die mijn gehaakte wasbare make-up remover pads een beetje teveel gedoe vinden, katoenenko verkoopt ook kant en klare doekjes voor precies hetzelfde doel! Is misschien een wat kleinere milieubewuste stap dan deze, mocht je het willen overwegen. 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *