tweedehands, verzorging

3x ZOMERKLEDING INSPIRATIE

Photo by Alyssa Strohmann on Unsplash

De zomer is vol in aantocht. Heel eerlijk is het niet mijn favoriete seizoen. Ik vind het – zeker in ons landje – te plakkerig, te benauwd en gewoonweg niet prettig. De herfst blijft mijn favoriet, dat zie je ook wel aan de kleuren van dit blog.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik niet geniet van de zon, de blauwe luchten en de natuur. Met een briesje door je haar en een koud drankje is het zeker genieten. Qua kleding vind ik het altijd een beetje zoeken. Een van mijn favoriete dingen in de zomer is het zitten op een terrasje met een koud biertje of wijntje, en mensen kijken. Je kijkt je ogen uit hoe iedereen zich kleedt. Tenminste, ik wel.

En dat vind ik ook leuk hoor, ik vind dat iedereen moet doen wat hij zelf het fijnst vindt. Zelf merk ik dat ik het fijner vind om én luchtig gekleed te gaan maar het liefst ook een beetje stijlvol. Ik heb vaak genoeg naar jeans en t-shirts gegrepen omdat ik de rest gewoon teveel gedoe vond. Maar het leek me wel eens leuk om dat anders te doen.

Deze zomer ben ik daarom aan het experimenteren met het dragen van linnen en viscose. Heerlijk luchtige, natuurlijke stoffen. Vooral linnen vind ik precies die fijne mix van stijlvol en toch casual. Het is niet altijd goedkoop, maar als je geluk hebt kun je tweedehands ook schatten vinden!

Geluk wil dat ik via Vinted.nl en bij de kringloop een aantal leuke jurken en bloesjes/tops vond. Je kunt bij Vinted zelfs zoeken op het materiaal, waardoor ik twee leuke linnen tops vond (driekwart mouw beige en donkerbruin zonder mouwen). Ik vond er ook een sportbroek bij, die juist synthetisch is, maar gecombineerd met linnen en leuke accessoires juist best chique staat. En alles tweedehands, dus als je dan toch spijt hebt, is het niet meteen een enorme aankoop geweest.


Toen ik van de week in de stad was, merkte ik weer dat – of je nou in dure of goedkopere winkels kijkt – eigenlijk overal dezelfde polyester flodderstofjes hangen. Het is echt ontzettend zoeken naar de combinatie materiaal + kleur of print die je staat + pasvorm. En daar word ik altijd een beetje chagrijnig van.

Voelt als zo’n zonde van mijn tijd, al is het gewoon rondsnuffelen ook wel een keer inspirerend. Ik kon mijn geluk daarom niet op toen ik twee jurkjes/tuniekjes bij de lokale kringloop vond in mijn maat. En een paar stoere – nauwelijks gedragen – kisten.

Ik ben zelf helemaal geen fashionista – en wil daar het liefst ook niet teveel mee bezig zijn. Daarom zoek ik graag online wat inspiratie zodat ik wel het gevoel heb dat wat ik draag stijlvol is maar ook gemakkelijk. Want waarom het wiel zelf uitvinden als er andere mensen zijn die daar hun werk van maken?

Laatst vond ik wat fijne inspiratie op YouTube van dames die dat wél zijn en handige tips geven voor elk figuur. En ik moet zeggen dat echt enorm helpt. Er zijn qua mode natuurlijk totaal geen regels, maar er zijn wel tips die kunnen helpen wanneer je een bepaalt resultaat zoekt. Zeker in corona heb ik me nog wel eens laten verleiden om mezelf toch op iets leuks te trakteren, wat uiteindelijk toch niet helemaal de stijl bleek die ik zocht. Wat tips zijn daarom zeker handig om miskopen te doen.

Tips die ik persoonlijk opgedaan heb? Dat je kisten kunt combineren met een bloemenjurkje. Dat een horloge toevoegen aan een blouse of eenvoudig t-shirt meteen stijlvol staat. Vooral gezien ik zelf graag nogal eenvoudige kleding draag qua kleur. (Je schijnt dat dan monochrome te noemen, maar voor mij is het gewoon “simpel” haha) En dat je met schoenen (tip van Audrey) je outfit compleet kan veranderen. Niet dat ik daar altijd zin in heb, want ik ben nogal van het comfort, maar weten dat het kan is al veel winst! Ook het dragen van goudkleurige accessoires is voor mij nieuw. Toen ik erachter kwam dat roestbruin me best goed staat – normaal droeg ik alleen maar zwart en donkergrijs – ben ik meer gaan experimenteren met warme tonen. Erg leuk om te doen!


Bij onderstaande content gluur ik graag voor inspiratie:

DEARLY BETHANY

Het kanaal van Dearly Bethany is heerlijk minimalistisch, chique maar toch casual. Ze is zelf niet zo groot – en ik zelf ook niet – dus voor mij zijn het fijne tips voor “petite” dames. Ik ben niet fan van alles, natuurlijk, en witte bloesjes en kleine kinderen lijkt me echt een vreselijke combi, maar een aantal van haar tips zijn voor mij heel handig gebleken!

AUDREY COYNE

Hoewel de stijl van Audrey voor mij iets te klassiek is, zijn haar tips heel waardevol. Ze legt heel duidelijk uit wat het effect is van bepaalde stoffen, stijlen en pasvormen, en waar je op moet letten bij jeans. Door haar video’s wil ze voornamelijk inspireren zodat je zelf je eigen versie vindt, niet om voor te doen hoe jij het zou moeten doen. Ze heeft, net zoals Bethany trouwens, een heel prettige stem om naar te luisteren. Leuk: ze koopt ook graag kleding tweedehands, vooral om uit te proberen of het wel bij haar past. Fijne tips!

UNFANCY

Geen YouTube, maar een blog, Unfancy vind ik ook altijd fantastisch voor inspiratie. Ik heb haar al wel eens eerder gedeeld. Vooral op het gebied van capsule wardrobes. Haar stijl is ook eenvoudig maar toch stijlvol. Wat voor mij betekent: stijlvol en niet veel gedoe 😉

Wat draag jij het liefste in de zomer? Heb je een favoriet uniform?

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *