interieur

WOONINSPIRATIE

Het is een drukke week geweest in ons huisje. Mijn vriend worstelt zich gestaag een eind aan zijn promotieonderzoek en werkt keihard aan zijn proefschrift. Zijn vriendinnetje heeft ook een drukke tijd op het werk gehad. Ergens verlang ik naar de rust van de herfst. Ik kan zo heerlijk ontspannen als het buiten giet van de regen en ik niets anders kan dan binnen zitten mijmeren. 

Maar goed, als ik dat soort dingen te vaak hardop zeg krijg ik ruzie met zonaanbiddende vrienden, zoals vriendinnetje G. voor wie het niet zonnig genoeg kan zijn. Stiekem bereid ik me binnen al een beetje voor, en heb ik onze lente printen verwisseld voor een herfst-variant, geknipt uit het magazine The Simple Things.

Ik ben daar eigenlijk nooit op teruggekomen, maar ik heb het magazine inderdaad besteld, en het is een heerlijk blad. Vol met de dingen waar ik van hou: eenvoudig maar mooie ontwerpen, veel hout, boswandelingen, warme koppen koffie, gezellige dikke truien. Alle uitjes en adresjes die genoemd worden zijn natuurlijk wel allemaal in de UK. Niettemin kan ik heerlijk mee dromen!


Picture

van lente…

Picture

… naar knusse herfst foto’s
Na een druk weekje ben ik vandaag lekker met vriendin G. gaan lunchen bij Buurten in Utrecht. Een beetje door de grachten gestrompeld. Wat winkeltjes gekeken. Ik ben steeds serieuzer bezig met minimalisme. Het jurkje wat ik in een opwelling aangeschaft had van de week heb ik dan ook weer teruggebracht en ben in plaats daarvan vooral naar dingen gaan kijken waar ik rustig en blij van word, en dan het liefst dingen die weer ‘op’ gaan. Toen ik bij de Sissi Boy binnen liep was ik een beetje teleurgesteld dat ze mijn favoriete olijfzeepjes niet meer hebben, die ik als gezichtsreiniger gebruik. Wel heb ik een mooi geurkaarsje voor in huis aangeschaft, in een mooi blikje wat ik later kan hergebruiken. En wanneer je niets koopt, kun je alsnog wel genieten van de sfeer!

Picture

geurkaarsjes in een zakje

Picture

haman inspired handdoekjes

Picture

Heerlijke geurkaarsen, mooie cadeaus!

Blij werd ik toen ik zag dat ze bij De Tuinen nu steeds meer pure oliën verkopen zoals jojoba, druivenpit en avocado olie. Zonder toevoegingen. Pure jojoba olie blijft best prijzig, 18 euro voor een grote fles, maar daar doe je dan ook echt zeker een half jaar mee. Heel fijn. Ik heb nog olie, gebruik momenteel een lavendel massage olie als body lotion, maar het is fijn te weten dat ik gemakkelijk nieuwe olie bij De Tuinen kan halen. Wel vergeten te kijken of ze daar olijfzeepjes verkopen.

Verder eet ik nu al 3 weken volgens de Voedselzandloper en het voelt heel goed. Ik voel me wel wat moe, maar dat is gok ik een combinatie van werk toe zijn aan vakantie en ook een verandering voor mijn darmen kan best even heftig zijn voor mijn lichaam. Toch vind ik het heel fijn. Vandaag (en ook gisteravond) hebben we een beetje gezondigd, omdat we iets te vieren hadden. Grappig om toch te merken dat ik niet langer zo’n neiging heb om te snoepen of dingen te eten die niet zo goed voor me zijn. Een cappuccino gedronken, maar het viel best zwaar op de maag nu.

Eenmaal thuis weer lekker wat groene thee en cashews. Meer heb ik blijkbaar toch niet nodig 😉 Bij De Tuinen heb ik nog wat verrijkt lijnzaad gekocht en wat havermeel. Kan ik daar misschien nog eens verantwoorde muffins mee bakken!

Fijn weekend!


Picture

1 cappuccino dan…

Picture

thuis toch weer aan de cashews en de thee

Picture

kijk eens wat een keuze in olie bij De Tuinen! Voor de grote Jojoba olie flessen kom ik zeker nog terug!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *