schrijfsels

HANDIGE APPS VOOR FOTOBEWERKING

Sinds ik mijn iPhone 5 heb, die sublieme foto’s maakt voor zo’n klein apparaatje, is mijn liefde voor fotografie weer helemaal terug. Mede ook doordat Flickr, een website waar je gratis je foto’s kunt delen, inmiddels al zijn leden een terrabyte (!) aan opslag heeft gegeven, waardoor ik eindelijk weer eindeloos mijn foto’s kwijt kan zonder een betaald account aan te schaffen. En de nieuwe layout van Flickr ziet er prachtig uit, een enorme lading foto’s die je foto’s veel meer het gevoel geven van een grote (sfeer) collectie.

Toen ik las over de mogelijkheden van Instagram, werd ik daar ook wel erg enthousiast van. Na een account aangemaakt te hebben en een beetje uitgevogelt te hebben hoe het werkt, kwam ik gelukkig een optie tegen om foto’s die op Instagram gepost worden, ook meteen op mijn Flickr account te posten, wanneer ik dat wil. Dat scheelt een hoop dubbel werk.

Flow geeft een aantal leuke tips voor instagram, waaronder een aantal apps en websites. Dus, voor de liefhebbers:
http://statigr.am/ geeft je een overzicht van statistieken voor je Instagram, voor mij nog lang niet van toepassing, maar toch leuk

Apps voor Instagram/Fotografie zijn:
Afterlight – voor filters
Snapseed, Picfx, VSCO Cam – voor het bewerken van foto’s
Diptic – voor het maken van collages
Phonto en Over – voor het toevoegen van je naam en tekst
Labelbox – washitape aan je foto’s toevoegen

Je kunt je foto’s zelfs gemakkelijk afdrukken met printagreat.com, maar voor nu vind ik het juist zo leuk dat alles digitaal is.  Nou, ik ga nog eens gezellig knutselen, mocht je meer willen weten, het artikel over Instagram staat in de nieuwste editie van Flow!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *