levenskunst, moederschap

KWALI-TIJD

Het lijkt bijna overbodig te zeggen dat je met een kindje krijgen een hoop vrije tijd kwijt raakt. Een kleine die moet slapen, spelen, eten en plassen en voor veel daaromheen jou continue nodig heeft, is een behoorlijke aanslag op je tijd.. en ook je ontspanning. Ook al ben ik nu fijn thuis met haar, alsnog heb ik er mijn handen vol aan.

Maar er is me ook iets anders opgevallen. In mijn zwangerschap kon ik nog wat rondhangen en de dag doorkomen zonder veel bijzonder nuttigs te doen. Echter, nu, wanneer de baby slaapt, is er zo’n gevoel van ‘HET KAN NU’ en race ik het huis door om de vaatwasser in en uit te ruimen, de was te doen, even te douchen, mijn tanden te poetsen, koffie te zetten en begin gretig aan mijn hobbies. Er wordt gestempeld, gehaakt of blogs geschreven tot de kookwekker (lees: onze baby) afgaat.

En dat heeft dus ook z’n voordelen. Je hebt minder tijd, maar haalt meer uit de tijd die je hebt. Enig puntje is wel die ontspanning. Soms heeft ons meisje van die momenten dat ze een uurtje slaapt en weer wakker is.. en dan was ik nog een beetje duf Facebook aan het doorlezen en koffie aan het drinken en PING de tijd is weer om. Of ik voel me heel gejaagd omdat het allemaal nu-nu-nu moet. Maar ik denk dat het voor elke ouder, of je nou thuis bent of werkt, belangrijk is om de ontspanning te vinden.

Dus moet ik mezelf ook toestaan, hoe fijn die kwali-tijd ook is, ook af en toe op de bank te zitten. En niets te doen. Maar de vaatwasser moest nog leeg.. en de was opgehangen.. want ik krijg zo bezoek.. en ik wilde ook nog een blogpost schrijven. Allemaal gedaan. In een uurtje tijd.

Zal ik dan nu maar eens die kop koffie maken?
Of hoor ik nu wat uit de kinderkamer komen…?
​Juist. Ze is wakker.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *