levenskunst

KRUIP UIT JE COMFORTZONE

‘Many people focus on growing, or hitting goals, or making money, but they forget what matters. What matters most is loving what you do. If you love it, and you’re doing it, you’ve already succeeded. Don’t worry so much about achieving certain levels of success — people push themselves so hard to reach those things that they forget to enjoy what they’re doing, and in the process they lose the reason they’re doing it in the first place.’
– zenhabits (lees hier het hele artikel)

Doen wat je leuk vindt, het klinkt als een luxe. Zo vaak vertellen mensen me hun redenen om hun dromen en passies niet waar te maken. ‘Het leven kan niet altijd leuk zijn, de huur/hypotheek moet ook betaald worden, ik weet nou eenmaal niet waar ik goed in ben…’ Begrijp me niet verkeerd, het zijn valide argumenten, maar zijn ze onoverkomelijk? Voor dat dure huis/appartement heb je zelf gekozen. Het leven is inderdaad niet altijd leuk en er zijn genoeg dingen waar je geen controle over hebt.Afgelopen week waren wij bij een begrafenis, en daar wordt je zeker met je neus op de feiten gedrukt dat het leven niet altijd leuk of zonder verdriet kan zijn. Echter, wat als het straks jouw begrafenis is, wanneer jouw leven ten einde loopt, hoe zou je willen dat je erop terug kan kijken? Wat zou je gedaan willen hebben? Heb je jezelf leren kennen, en de mensen die je dierbaar zijn? Heb je moed en durf ontwikkeld om op je bek te gaan, weer op te krabbelen en weer opnieuw te proberen?

Heb je fouten durven maken en heb je liefde durven geven? Het komt neer op durf. Moed en loslaten. Uit je comfort zone stappen. Argumenten verzinnen om je vast op je plek te houden lijkt op jezelf in een gouden, veilige kooi stoppen en de sleutel weggooien.

En dat is geen leven. Dat is wachten. En waar wacht je op? Tot het veilig genoeg is om uit de kooi te stappen? Ja, zeg je, maar zo ben ik nou eenmaal niet. Ik durf niet en ga het ook niet doen. Denk niet te groot in één keer en blaas het niet teveel op in je hoofd. Begin met kleine stapjes. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Zo komen jouw dromen ook niet spontaan op één dag uit. Werk er langzaam naartoe, en laat je gerust afleiden door andere mooie kansen die langs komen. Stroom mee en ontdek. Voor meer inspiratie, lees het artikel dat ik bovenaan dit artikel gelinkt heb. The magic happens out there!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *