schrijfsels

KOP OP

Photo by Content Pixie on Unsplash

Vandaag ging ik lunchen in Utrecht met een dierbaar vriendinnetje. Uitgerekend vandaag bleek last-minute-kerst-inkoop-dag. Dat had ik natuurlijk wel kunnen weten.

Mijn vorige stad-dag, alweer een tijdje terug, liep behoorlijk in de soep omdat ik met mijn vermoeide net-moeder-van-twee hoofd eigenlijk helemaal niets had aan de drukte en chaos van de stad om mee heen. Terwijl ik wel heel erg van Utrecht hou. Een ochtend door de week zit er misschien pas weer in als de oudste straks naar school gaat

Deze ochtend hadden we het briljante idee om mijn lief zijn noise cancelling headphones op te zetten. Toen hij elke dag een lange treinreis maakte voor zijn werk, zorgde dat ding ervoor dat hij zich goed kon concentreren en kon ontspannen.

Perfect. Ik hou met m’n kleine hoofd nooit van koptelefoons, maar deze blijft goed zitten. Wat een genot. Alles om mee heen is gedimd en zacht. Wel de mensen, niet de herrie, het scheelt echt de helft. Na een week zieke kinderen met hoesten, huilen en heel veel mama roepen was het heerlijk om even helemaal uit te zonen.

Lekker koffie drinken, (vegan) lunchen, mooie dingen kijken en zero waste spulletjes inslaan. Fijn. Nog een paar leuke bollen feestelijk garen gevonden waarmee ik als de gesmeerde bliksem nog even een feestjurk voor Rowan mee ga proberen te maken.

Mijn inspiratie vandaag: prachtige droogbloemen en gegeten met vriendinnetje G. bij Waku Waku waar je heerlijk vegan kan eten. De porties zijn ook flink, dus je gaat echt niet hongerig naar huis! Sterker nog, ik vroeg om een doggy bag en kreeg een kartonnen doos met mijn left overs. Fijn!

Vegan kapsalon

Nog lang niet uitgekletst maar toch tijd om weer naar onze gezinnetjes te gaan, liep ik weer naar het station. Koptelefoon op. Enjoying the silence.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *