schrijfsels

KOEL

Photo via @ Koel Magazine

I’m a recovering cheap-o, las ik laatst in een Instagram story. Wat een geweldige manier om het te omschrijven, lachte ik bij mezelf.

Want ik herken mezelf daar wel een beetje in. Ik houd wel van een koopje, niet van bakken vol geld uitgeven. Daar zitten voordelen aan maar… goedkoop kan ook duurkoop zijn, zo leert de praktijk. Vooral wat betreft mezelf maakte ik mijn aankopen klein. Kleding van goedkope merken, mijn garen om te haken goedkoop, goedkoop hobby papier van de Action..

Begrijp me niet verkeerd, want meestal is daar NIETS mis mee. De prijs zegt in deze tijd vaak niet heel veel over de kwaliteit, kwaliteit is iets wat je zelf moet leren herkennen en erkennen wanneer hetgeen wat je wilt aanschaffen daar niet aan voldoet. Daarbij kun je super gelukkig zijn met een goedkope jurk of een mooi garen.

Maar. Het kan ook zijn dat je jezelf gewoon niet zoveel gunt. Dat je niet zoveel geld aan jezelf uit durft te geven, bang dat het toch maar weer een uitspatting is waar je spijt van gaat krijgen.

Zo eentje ben ik er dus ook wel. Ik vind het te duur, maar ik vind het mezelf ook niet waard. Laatst zei een vriendin van me, “Ik heb van jou geleerd dat ik af en toe iets moois voor mezelf moet kopen, dat ik dat wel verdien.”

Dat vond ik erg lief. En ook wel een beetje confronterend, want zelf worstel ik daar nog steeds mee.

Mijn man is iemand die Groot Denkt. Veel geld uitgeven maakt hem niet perse uit als het maar voor een goede reden is. Bewust groot denken dus (in tegenstelling met Over De Balk Smijten). Iets waar ik het zelf roerend mee eens ben.

Hij helpt me soms over de streep als ik zelf niet durf. En dat vind ik erg leuk, want het haalt me uit mijn comfort zone, en zo leer ik weer andere kanten van mezelf kennen. Zo stonden we laatst in een haakblad met onze app, gewoon omdat mijn man denkt, ja maar dat kan toch gewoon? En weet je wat, hij heeft ook gewoon gelijk.

Ons artikel in het blad Aan de Haak

Onlangs heb ik daarom besloten om rond mijn haak hobby geen cheap-o meer te zijn. Mooi garen aanschaffen is ook een cadeautje aan ons allemaal, gezien onze meisjes de resultaten zoveel dragen! Gezien ik niet veel kleding wil hebben, kan het beste met volle aandacht en goed garen kledingstukken voor mezelf haken.

En om mijn smaak ook serieus te nemen, trakteer ik mezelf graag op inspiratie van mensen die ook Groot Denken in hun hobby of interieur. Zo ontdekte ik laatst het prachtige KOEL magazine, vol prachtige kleuren, garen en creatieve projecten met naald en draad. En nog van Nederlandse bodem ook. Het staat vol prachtige dingen die dienen ter inspiratie. Doorklikken op eigen risico. Het is zoooo mooi!

Je hoeft jezelf niet klein te maken om groots te leven.
Creatief leven is immers onmogelijk zonder risico.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *