interieur, minimalisme, moederschap, tweedehands

KLEINE MEISJES WORDEN GROOT

Ooit zwichtte ik bij de komst van onze eerste voor het enorme Hemnes dressoir van IKEA. In elke kekke Pinterest afgestylde kamer kwam-ie terug, en het leek mij de perfect commode. Later konden we er nog zoveel meer mee, dacht ik.

En dat was ook wel zo, ware het niet dat ik dochterlief al gauw op de bank ging verschonen en er in haar huidige kamer maar weinig ruimte overbleef om te spelen. Al een tijdje wilde ik een tweedehands Stuva kast op de kop tikken voor naast het – ook tweedehands gevonden – Kura bed van onze dochter. Dan kon die commode weg en kon zij eindelijk lekker spelen op haar kamer. 

Vrijdag liet de buurvrouw – die deze kamer precies zo ingericht had – weten dat ze hun Stuva – met blauwe deuren – verkocht. De mannen opgetrommeld om eindelijk de grote verbouwing in gang te zetten. En nu pronkt er een heuse Grote Meiden Kast op Amber’s kamertje.

De deurtjes van de kast zijn blauw – onze buuf heeft een drietal jongens thuis – dus ik ga kijken of ik die een mooi zacht neutraal kleurtje kan geven. De Hemnes kast heb ik naar onze slaapkamer verhuisd, waar hij precies past op de plek waar Rowan’s wiegje net nog stond. Van Rowan’s kamer haalde ik de Kallax kast op – jeetje, we hebben wel een IKEA huishouden zeg – en verplaatste die weer naar Amber’s kamer. Zo heb ik een hoop meubels in huis rondgesjouwd tot het een beetje naar m’n zin was. De stoffen bakken in de Kallax zijn ideaal om kinderspul snel en uit het zicht op te ruimen, en ze kan zich er niet aan bezeren.

Budget tip is dan ook: eerst kijken wat je hebt voordat je allemaal nieuwe meubels in huis haalt. Met wat rondgesjouw heb ik de – bijna allemaal tweedehands – meubels een nieuwe plek gegeven. Nu kon ook eindelijk het poppenhuis, dat ik deels op marktplaats en deels bij het grofvuil vond, een plek krijgen. Ik ben zo benieuwd wat de grote dame ervan gaat vinden.

Ze heeft een nachtje bij oma geslapen en is nu onderweg naar huis. De kastdeuren moeten nog geverfd en ik wil ooit nog zo’n leuke lambrisering op haar muur verven, maar dat komt allemaal nog wel. Eerst eens kijken of de peuter het leuk vindt en ik morgen niet de halve inboedel van het poppenhuis in haar bed vind. Zo ja, moet ik misschien toch nog maar heel eventjes wachten met de Grote Meiden Kamer. Maar de kast staat, en de ruimte is er! Ik voel me al heel voldaan!

En stiekem geeft het me nog steeds een kick dat ik bijna alles op het kamertje tweedehands heb kunnen vinden. Bij de kringloop, of via internet. De zwevende blokken met decoratiespulletjes, het rieten mandje, het rieten poppenbedje, het Kura bed, de Stuva kast, het – zelf opgeknapte -poppenhuis (en de inhoud!).. het is allemaal tweede (of meer) hands gevonden en liefdevol opgeknapt en afgestoft. Ik hoop hiermee te bewijzen dat kringloop/tweedehands niet suf of onaantrekkelijk hoeft te zijn, maar dat het juist zoveel potentie heeft!

Mijn gouden regel: kies voor dezelfde tinten en combineer dezelfde materialen bij elkaar, dan kun je eigenlijk niet veel verkeerd doen!

En die Hemnes kast? Die staat nu best mooi op onze slaapkamer, en kan mooi gebruikt worden voor wat tijdelijke kinderspul opslag. Maar als ik merk dat we hem toch vol gaan stoppen met spullen, ga ik hem wel verkopen. Zoals een wijze dame laatst tegen mij zei: “Je huis is om te leven, het is geen opberghok.” En daar heeft ze helemaal gelijk in.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *