interieur, moederschap, speelgoed, tweedehands

KINDERKAMERTJES

Photo @mummyuniverse

Het blijft leuk, de kinderkamers van de meisjes gezellig maken. Al merk ik ook, zeker in hun kleine kamertjes, dat less nog steeds more is.

Zelf vind ik de natuurlijke boho look voor kinderkamers – en to be fair, voor het hele huis – erg mooi. Zachte, aardse kleuren, rotan, rieten en houten elementen. Zo blijft het een warme kamer ondanks het vaak druilerige Nederlandse weer.

Zelf ben ik altijd gewend aan huurhuizen, nu we ons huis gekocht hebben durf ik langzaamaan eens wat meer te experimenteren met geverfde muren. Voor de oudste heb ik gekozen voor een zachte roze tint, voor de jongste een zandkleur, die ik ook op onze kamer en wellicht in de hal wil gebruiken. Het idee van een lambrisering – zo’n half geverfde wand – werkt in ons huis goed. We hebben hoge muren, en zo’n lambrisering is weinig werk en geeft toch een mooi effect.

Hier zie je wat prachtige voorbeelden van zo’n lambrisering. Wat hout en aardse kleuren erbij, en je hebt een heerlijk plekje om te dromen en te spelen. Het lijkt me daarbij ook heel toekomstbestendig, je kunt heel makkelijk de kamers een wat volwassenere uitstraling geven. Als je posters en decoratie wisselt, kan het ook zo een stoere tienerkamer worden.

Ook kun je de rand mooi gebruiken om kapstokjes, fotolijsten en accessoires mee uit te lijnen. Zo hangt een houten kapstokje op Rowan’s kamer nog steeds scheef. Mijn opa, die timmerman was, zou me ervoor op mijn vingers tikken. Binnenkort ga ik ook daar een lambrisering verven, en dan alles netjes uitlijnen langs de rand.

Amber’s kamertje heb ik voor een deel al gedaan, en ik ben erg blij met het resultaat! Ik twijfel er nog over om de hele hoek mee te nemen, zodat de lambrisering haar hele kamer beslaat. Het doet me erg aan oude schoolgebouwen denken. Hieronder zie je het resultaat. De regenboog van Little Dutch had ook een paar mintgroene bogen, en ik heb het speelgoed gewoon meegeverfd, evenals een stapeltoren die ik ook voor haar zusje gekocht heb. Dat is het leuke van een lik verf, je kunt van alles meteen meenemen zodat het één geheel wordt.

Rotan accessoires zijn momenteel erg hip, en hoewel het zeker loont om een paar mooie dingen te kopen, zou ik je ook zeker aanraden om eens bij de kringloop te kijken, Je vindt daar geweldige rotan manden, poppenwagentjes, bedjes en houten speelgoed om uit te stallen. En is het toch niet helemaal zoals je het verwacht had, dan kun je het altijd weer terug brengen.

Zelf had ik bijvoorbeeld het geluk om een super schattig rotan poppenbedje te bemachtigen en verfde ik een felrood houten poppenwagentje in een zachte roze tint met krijtverf. Als je eenmaal weet hoe je dingen “op kunt fleuren” krijg je ontzettend veel inspiratie! Binnenkort, wanneer het iets warmer is, ga ik ook met Rowan’s kamertje aan de slag. Ze heeft het kleinste kamertje van het huis – op het toilet beneden na – maar ze krijgt zeker een heerlijk, fijn plekje.

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *