interieur

KEUKEN

Momenteel ligt onze keuken eruit. Letterlijk. De spil van ons huis ligt ook meteen op z’n gat.

Toen we ons huis kochten, was de inhoud inmiddels zo’n 20 jaar oud. Prima onderhouden overigens. We besloten toen wel de badkamer te renoveren – er zat geen bad in, tot mijn verdriet – en de badkamer was ook wel redelijk gedateerd qua stijl.

De keuken was echter prima, en gezien we de financi├źn ook niet handen om alles meteen te doen, besloten we dat we daar pas aan begonnen als er iets stuk zou gaan. Prima besluit natuurlijk.

Totdat de koelkast stuk ging. Midden in een vervelende tijd. Want lockdown – dus boodschappen doen was een uitdaging, en mijn man kreeg een hernia. De vriezer volstoppen kon niet meer, want die had ook het loodje gelegd.

We stonden voor het besluit, of de koelkast vervangen, of het helemaal goed aanpakken. Gezien ik heel graag in de keuken sta, hebben we toch besloten om alles goed aan te pakken.

Wel vind ik het zelf heel zonde om dingen zomaar te slopen. Dus zette ik de keuken in zijn geheel op Marktplaats. Ik kreeg heel veel reacties. Het was behoorlijk zoeken om een betrouwbare match te vinden. Gelukkig heeft Marktplaats tegenwoordig een soort rating systeem, zodat je wel kunt zien hoe betrouwbaar de mensen die daar handelen ervaren worden.

Na een aantal wisselende reacties, was daar ineens een bericht van een dame. Ik zal haar Marie noemen. Marie had het oude huis van haar opa gekocht en was deze helemaal onder handen aan het nemen. Een nieuwe keuken installeren was haar te prijzig, dus zocht ze naar een tweedehands. Nu bleek onze keuken perfect te passen.

Afgelopen zaterdag was ze hier met haar vriend en een aanhanger, en hebben we gezamenlijk de hele boel eruit gehaald. Het was zo leuk om te zien hoe blij ze ermee is, en het maakt mij blij dat de oude keuken niet bij het grofvuil belandt. Haar moeder gaat de frontjes nog verven en ik heb haar gevraagd om een foto te sturen wanneer hij geplaatst wordt. Lijkt me zo grappig om onze oude keuken in een nieuw huisje te zien.

Nu moeten we nog een weekje wachten op de nieuwe keuken. Het is even behelpen met twee kleintjes, de vaat die we in de badkamer moeten doen en wat schilderklussen tussendoor. Gelukkig kunnen we bij geweldige RijnaKookt bestellen zodat we toch wat gezonds te eten hebben zonder teveel poespas. En ze levert nog in kartonnen bakjes ook!

De keuken is het hart van het huis, zegt men wel eens, en ik besef me nu hoe zeer dat waar is. Je kunt veel missen in huis, maar je keuken is wel echt essentieel. Wat eigenlijk ook meteen de reden onderstreept dat het de moeite waard is om daar in te investeren.

Hieronder krijg je een idee van de stijl. Foto’s volgen nog. Dag donker blad, hallo wit, hout en opbergruimte. Ik kan niet wachten. En dat mooie grijze schort heb ik inmiddels al binnen ­čśë

  1. Schort van H&M (ook in beige) (link)
  2. Kommen Kyoto van HK Living (link)
  3. Bord van HK Living (oude collectie)
  4. Kommetjes van MICA Decorations (gevonden bij Intratuin, fysieke winkel)

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *