interieur

NIEUW HUIS!

Onze reizen komen steeds dichterbij. Eerst nog “even” naar Japan. Daarna door naar Florida. En dan onze grote verhuizing. Met als hoogtepunt – voor ons – dat we de badkamer en het toilet compleet naar onze smaak laten verbouwen. Natuurlijk kan ik het niet laten om op Pinterest allemaal ideetjes voor ons nieuwe huis bij elkaar te sprokkelen om een idee te krijgen wat voor sfeer we daar willen scheppen. Het heerlijke aan een eigen huis vind ik het feit dat je een soort rust kunt creëren. Een huis is altijd in beweging, maar in principe kun je je meubels en stukken toch zo uitzoeken dat het precies in het huis past, terwijl je in huurhuizen nog wel eens wat neerzet wat je niet helemaal ideaal vindt, maar het wellicht zonde vindt om teveel in de (vaak tijdelijke) ruimte te investeren. En zoals we nu gaan doen – de badkamer en het toilet renoveren – daar begin je dan al helemaal niet aan.

Ik ben altijd een groot fan geweest van Grand Designs, en hoewel we geen eigen huis laten bouwen, vind ik het al ontzettend gaaf om een keer zelf delen van het huis helemaal naar eigen smaak in te richten. (ik heb tot nu toe altijd gehuurd) Dat het oude eruit moet vind ik wel zonde, maar we proberen zoveel mogelijk er heelhuids uit te krijgen en een nieuwe bestemming te geven. Er zit nu geen bad in, en als iets me gelukkig maakt na een lange dag, dan is het een heerlijk warm bad. Ik lig er dan ook geregeld even in met een goed boek, een kop thee en een mooi muziekje aan. Heeeeeeeeeeerlijk.

We hebben gekozen voor een combinatie van beton-look tegels en hout. De kast naast de wastafel heb ik zelf “ontworpen”. Ik ben gek op grijs en neutrale kleuren in combinatie met hout. Anders wordt het me al gauw te kil. Wanneer alles gedaan is zal ik een “before and after” berichtje maken. Hier boven zie je het ontwerp. Het ziet er echt zo gaaf uit. En dan nog een beetje groen erin.. en mooie opgerolde handdoeken. En zo’n schaal met mooie zeepjes. Zie je het je al voor je?

In het nieuwe huis wil ik graag meer groen en een mooie combi tussen wit, grijs en hout. Het blijft minimalistisch en overzichtelijk. Hieronder heb ik wat plaatjes neergezet van de sfeer die ik neer wil zetten. Fris, open en vriendelijk. En zo min mogelijk rondslingerende zooi natuurlijk, al is dat met een baby en straks een peutertje natuurlijk een dagelijkse uitdaging. Vandaar dat we extra bergruimte willen creëren. Dat gaan we pas doen als we erin wonen, zodat we eerst kunnen voelen en bekijken wat echt praktisch is. Dat kun je toch moeilijk van te voren precies inschatten. We denken allebei aan iets zoals het tweede plaatje.. wit gecombineerd met hout en ruimte voor een paar eye-catchers.

Daarbij – ik dacht dat ik het nooit zou zeggen – ben ik heel blij dat we straks een zolder hebben. Eindelijk kunnen we een logeerbedje neerzetten en kunnen we alle babyspullen even parkeren. We hebben nu totaal geen berging.  Met zijn tweetjes vond ik dat een geschenk – je moet immers wel opruimen! – maar met een baby en alle dingen die daar bij komen kijken, is het wel heel fijn als je een buggy/maxi cosi of iets wat je op de groei koopt, toch even op zolder kwijt kan.

Ons nieuwe huis is qua vierkante meters inhoud niet ontzettend groot. Dat wilden we ook niet. Vooral de woonkamer is groot, dat was onze voornaamste wens, zodat we lekker met zijn allen beneden kunnen leven. Computers beneden, hobby spullen in de buurt.. een heerlijke leefkamer. Dat had ik vroeger in mijn ouderlijk huis ook. Heel fijn. Niet investeren in extra vierkante meters om meer spullen kwijt te kunnen, maar ze vooral mooier, praktischer  en rustiger op te kunnen bergen.

En, nog veel belangrijker. Het wordt Amber’s ouderlijk huis. Dat vind ik ook heel bijzonder. Het huis waar ze thuiskomt na school. Waar ze aan het keukeneiland haar verhaaltjes verteld. Waar haar vriendjes en vriendinnetjes komen spelen. Want dat is het doel van een huis. Een thuis zijn.

Een fijn ingericht huis, is goed voor je gemoed. Ergens waar je tot rust komt, waar je blij bent en waar je je geborgen voelt. Waar we ons allemaal prettig voelen. Ik heb er echt heel veel zin in. Ons thuishonk maken. Maar eerst eens onze backpacks eens proef inpakken voor Japan. Onze eerste vliegreis met onze kleine. Dat alleen is al spannend zat! Misschien stiekem ook wat naar Japans design gluren.. daar maken ze ook zulke prachtige dingen.

We gaan vooral relaxed doen deze reizen. Niet extreem veel op pad, maar gewoon lekker tripjes maken, zorgen dat Amber het leuk heeft en een beetje uitrusten. Als we terug zijn moeten we immers hard aan de bak. Het wordt een drukke tijd, maar een hele leuke tijd. En Rick en mij kennende, slaan we er ons er wel weer doorheen!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *