reizen

NAAR AFRIKA

Photo by Clay Banks

Het is bijna zover. In mijn vakantie naar Ameland, een weekje terug, stond ik er nog niet zo bij stil, het leek nog zo ver weg, maar nu is het dan alweer bijna zover. Ik vertrek naar Zambia!

Met mijn moeder en tante gaan we mijn nicht opzoeken, die daar woont met haar man en kinderen. Natuurlijk gaan we er rondtrekken en ik popel om de Victoria watervallen te zien, de wildparken en de prachtige natuur.

Het wordt mijn allereerste keer Afrika, en ik ben zo benieuwd hoe ik het er zal vinden. Het zal weer heel anders zijn dan mijn reis naar China, ook vooral omdat ik toen vooral city trips maakte en we nu echt meer de wildernis in trekken. Ik ga bijna drie volle weken weg, dus praktisch pakken is wel zo verstandig. 

Om niet teveel mee te zeulen – ook al mag je 2 koffers meenemen – wil ik toch alleen een licht bepakte backpack en daypack meenemen. Maar wat neem je als dame dan wel en niet mee?

Ik heb me laten inspireren door deze posts:
– Ultra Light Backpacking – Dit neem ik mee van SoChicken
– The Ultimate Female Travel Packing List for East Africa van Herpackinglist

Vooral die laatste site is echt heel handig, ze heeft lijstjes voor bijna elk land/werelddeel, en in de comments geven mensen nog extra tips voor wat te doen en laten. Zo zijn delen van Afrika vrij christelijk ingesteld (ja bedankt kolonisten.. :S), en is het bijvoorbeeld slim om wat bedekking mee te nemen zodat je even een kerk kunt bezichtigen, of in ieder geval geen aanstoot geeft. 

Jelle van SoChicken is net zoals ik inmiddels helemaal fan van Icebreaker zie ik en dat werkt natuurlijk ook super als je op vakantie gaat. Ik heb gekozen voor een iets goedkopere variant, en heb wat sportitems gekocht, die ik makkelijk uit kan wassen en goed te dragen zijn in het vochtige klimaat van Zambia.

Momenteel heb ik ongeveer het volgende ingepakt qua kleding:
– 2 broeken: een cargo broek en een soort dunne harembroek
– 1 shortje, te dragen als korte broek en als pyama broek (die grijze hieronder)
– 2 tshirts (grijs en zwart)
– 1 longsleeve van Icebreaker
– 2 vesten: een dikkere van Icebreaker (zwart) en een grijze, dunne van de HEMA
– 1 heel dun grijs vestje
– 2 tank sporttops, die snel te drogen en makkelijk uit te wassen zijn
– 2 katoenen topjes 
– 1 sjaal, die ik ook als omslagdoek, topje en rok kan gebruiken
– 2 dunne jurkjes, die met een tshirt of vest weer te dragen zijn als rokjes
– 1 gewone BH en 1 sport BH (die laatse zit ZO lekker als het warm is…)
– 5 stuks ondergoed (gewoon wassen als ik daar ben)
– 3 paar sokken
– 1 paar zwarte flatjes, mijn TEVA’s en mijn AllStars (die laatste gaan altijd mee op reis)

Hmm, al met al toch best een lijst. Gelukkig is het meeste heel compact, vooral die topjes. Maar voor drie weken heel netjes lijkt me toch? 

De klamboe heb ik van een collegaatje mogen lenen, inmiddels heb ik ook Deet en dergelijke aangeschaft. Mijn inentingen zitten er inmiddels in en mijn malariatabletten liggen klaar. Nu nog wat boekjes op mijn e-reader zetten, en een mooie playlist maken op Spotify en ik ben er helemaal klaar voor!

Mocht je nog goede reistips hebben, dan is dat altijd welkom! Ik ben benieuwd of mijn ‘light packing’ methode goed gaat werken en of ik stiekem toch niet teveel in mijn backpack probeer te proppen. Het is zo verleidelijk he, om alle ruimte die je hebt te benutten. 

Zambia, here we come!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *