speelgoed, tweedehands

HOUTEN PARKEERGARAGE

Een hele tijd terug sleepte ik een houten parkeergarage uit de kringloop van Woerden mee naar huis, onder gefrons van manlief. Ik weet het, ik heb teveel ideetjes, teveel projectjes en daarna krijg ik er stress van. Eerlijk is eerlijk.

Maar ik moest en zou een roze parkeergarage verven voor mijn dochters en ik had de week ervoor al een mooie opknapper gezien met kringloopvriendin Saskia. Zij is mijn partner in crime om alle kringlopen in de buurt af te speuren naar wat moois. We hebben de parkeergarage toen laten staan, maar later heb ik manlief meegesleurd en heb ik hem als nog mee naar huis genomen. Eenmaal thuis heb ik hem gretig onder handen genomen.

Vandaag haalde ik hem weer eens naar beneden – hij staat normaal op de kamer van de oudste – en besefte dat ik er nooit over geblogd had in de turbulente tijd na de bevalling. Dus zie hier, de before and after foto’s! Wanneer de meisjes iets voorzichtiger met hun spulletjes op kunnen gaan wil ik de parkeergarage nog wat versieren, maar voor nu is hij al heel netjes.

Ik ben begonnen met de parkeergarage goed te ontvetten en droog te deppen. Daarna een eerste en tweede laag krijtverf eroverheen (Old Pink van Kwantum). De ietwat gedateerde tekeningen op het hout aan de binnenkant en ze zijkant heb ik beplakt met scrapbookpapier, waar ik een laagje Mod Podge overheen heb gedaan om het papier wat slijtvaster te maken.

Wanneer ik nog eens wat subtiele stickers tegenkom ga ik de parkeerplaatsen nog namaken. Mooi hoe iets ouds ineens kan transformeren in iets heel hedendaags! Bij Sostrene Grene vond ik een paar leuke bijpassende roze autootjes, die ze gelukkig ook nog eens zonder verpakking verkochten. Ik ben erg blij met het resultaat!

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *