levenskunst

HETE SOEP

Kritiek krijgen en geven is voor de meesten van ons geen makkelijke opgave. We willen vriendelijk blijven en we willen graag anderen pleasen, dat geldt voor een grote groep mensen. Onderliggend daaraan is dat we allemaal liefde willen ontvangen en geaccepteerd willen worden om wie we zijn.

Toch is kritiek wel heel nuttig. We leren ervan, we zijn er soms – na even morren en ons tegen anderen beklagen – ook best dankbaar om. De kunst is om te leren hoe we ermee omgaan en kritiek op waarde te schatten.

Via LifeHacker kwam ik op de website 99U terecht, waar je mooie artikelen kunt vinden over de onderwerpen die – zoals de website zelf zegt – je op school niet of nauwelijks geleerd hebt. Hier vind je een mooi artikel van hen‘How to (Gracefully) Manage Your Critics.’  De meest waardevolle lessen in het leven zijn niet altijd de makkelijkste, en dit artikel geeft een aantal tips in het omgaan met kritiek.

Je kunt elkaar natuurlijk altijd helpen door feedback te geven. Als iemand op een hele harde manier kritiek levert, kun je die persoon vertellen dat je heel dankbaar bent voor de reactie, maar niet voor de manier waarop die persoon het geeft. Zo kun je van elkaar leren. De soep wordt immers vaak niet zo heet gegeten als dat hij wordt opgediend. ​

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *