schrijfsels

HAAKPATROON – SLEUTELKOORD VOOR JE TAS

Sinds een tijdje heb ik een fijne zwarte tas, waar ik mijn sleutels altijd snel ingooi wanneer ik de deur uitga. Ergens gedurende dag bekruipt me dan het enge gevoel dat, wanneer ik mijn tas in een hoekje gooi, wellicht mijn huissleutels eruit gevallen zijn. Natuurlijk is dit ook een hint om binnenkort even extra sleutels te laten maken, maar het is nog fijner er vrij zeker van te zijn dat ze er niet uitvallen!

Nu kwam ik op haakt.nl een leuk idee van een keychain tegen, die ze aan haar tas hengsel vastmaakt, zodat ze haar sleutels niet kwijtraakt (en sneller terugvindt in haar tas). Dat kan ik ook, dacht ik, en ik improviseerde het volgende, met een oude sleutelring en haakje.

Het is simpelweg een ketting van lossen, waar ik aan de eerste losse de sleutelring vasthaak, en aan de laatste het haakje. Hoe lang je de keychain wilt maken is aan jou, hangt een beetje van je tas af. Ik heb er daarna halve stokjes in gehaakt en de uiteindes weer aan elkaar vastgemaakt. Zo simpel, en zo praktisch! 

Op deze manier kan ik mijn sleutels aan het koordje vastmaken, en hoef ik niet bang te zijn dat ze eruit kieperen. Plus, het scheelt een hoop gezoek. Ik heb het koord vastgemaakt door het haakje door de sleutelring heen te halen, om een hengsel heen, zodat je de keychain ook zo weer los kunt maken. 

Leuk ook om kleine restjes wol mee op te maken! 

Published by Nienke

Nienke is geïnteresseerd in een groenere, mooiere wereld. Houdt van cappuccinos, sushi, minimalisme, duurzame (tweedehands) producten en reizen. Gek van Japan. Dol op haar man en twee dochtertjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *